10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
19 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Referandumda CHP mühürsüz oylara göz mü yumdu; hedefteki isim Bülent Tezcan konuştu: AİHM dahil bütün yollar denendiEski CHP Milletvekili Atila Kart, referandumda...

19 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Referandumda CHP mühürsüz oylara göz mü yumdu; hedefteki isim Bülent Tezcan konuştu: AİHM dahil bütün yollar denendi

Eski CHP Milletvekili Atila Kart, referandumda mühürsüz oylarla ilgili YSK kararını AİHM’ne götürmek için çaba sarf ettiğini ama sürecin son aşamasında CHP’nin kurumsal başvurusunun yönetim tarafından engellendiğini, reddedileceğini bile bile kişisel başvuru yaptığını ama sonuç alınamadığını söyledi, CHP yönetiminin referandumun iptali için etkili bir girişimde bulunmadığını, girişimde bulunulmasına da engel çıkardığını ima etti. Bu süreçte işaret ettiği isimse o dönem Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı olan Bülent Tezcan’dı. Tezcan Gazete Pencere’nin sorularını yanıtladı, Atila Kart’ın başvurusunda kurumsal kimliği geri çekmelerinin gerekçesini, yaptıkları diğer başvurunun olumsuz etkilenme olasılığına vurgu yaparak açıkladı.

Haberin tamamı için tıklayın

Bahçeli’den CHP’li Tanrıkulu’na tepki: Milletvekilliği düşürülmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağan kongreyi 17 Mart 2024 tarihinde yapacaklarını açıkladı. Bahçeli, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na yönelik olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine saldıran bu aşağılık ve sözde milletvekilinin ağzı düşman ağzıdır. PKK’ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maaş verilmesi günahtır, haramdır. Bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmelidir” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

İmamoğlu: İstanbul ittifakının kurulabileceğine inanıyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti ile ittifak sorusuna, “Ben İstanbul ittifakının kurulabileceğine inanıyorum. Makul görüşmeler için zemin oluşacaktır. Sayın Akşener de buna dahildir” dedi. 

Haberin tamamı için tıklayın

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman’dan açıklama

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla bağlantısı olduğu bilinen ve yurt dışına çıkarken gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan davasında adı geçen Yargıtay Üyesi Yüksek Kocaman, Kaplan’a ilişkin bir açıklama yaptı.

Haberin tamamı için tıklayın

Özgür Özel: CHP’nin kendini var eden sol-sosyal demokrat kriterleri görmesi, cesur olması lazım

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, seçim öncesi ve sırasında önemli hatalar yaptıklarını belirterek, “CHP açısından en önemli hata kendi olmamaktı” dedi. Özel, “CHP’nin kendini var eden sol, sosyal demokrat kriterleri görmesi, kime dokunması gerektiğini bilmesi, kimin için siyaset ürettiğini bilmesi, cesur olması lazım” değerlendirmesini yaptı.

Haberin tamamı için tıklayın

Bakan Şimşek duyurdu: Türkiye son 2,5 ayda 10,4 milyar dolar dış finansman sağladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye yönelik adımların ardından dış finansmana erişimdeki problemleri aştıklarını belirterek, hazirandan bu yana yurt dışından toplam 10,4 milyar dolar tutarında dış finansman sağlandığını açıkladı. Şimşek, “Bu, ülke ekonomisine duyulan güvenin en açık göstergesidir.” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da operasyon başlatıldığını duyurdu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu.

Haberin tamamı için tıklayın

Sinan Ateş dosyasında yeni gelişme: Soruşturma, dosyayı yürüten ilk savcıya geri verildi

Üç savcının görevden alınmasının ardından Sinan Ateş cinayeti soruşturması, dosyayı ilk yürüten isim olan savcı Ayhan Ay’a verildi.

Haberin tamamı için tıklayın

Bakan Işıkhan’dan memur ve emeklilere zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın yüzde 50’ye yaklaşacağını söyledi. Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü vurguladı.

Haberin tamamı için tıklayın

RTÜK Başkanı hakkında karar: ‘Çıkar çatışmasından kaçınma’ ilkesine aykırı davrandı

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in kamu görevlileri etik ilkelerini ihlal ettiğine hükmetti. Kurul, Şahin’in “RTÜK ile iş ilişkisi bulunan TÜRKSAT’ta bir süre yönetim kurulu üyeliği yapmasının ‘Çıkar çatışmasından kaçınma’ ilkesine aykırı olduğuna karar verdi.

Haberin tamamı için tıklayın