10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
22 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Akşener: Levent Gültekin’i mahkemeye vereceğimİYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında yerel seçimlere ilişkin “Hiçbir siyasi partiyle...

22 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Akşener: Levent Gültekin’i mahkemeye vereceğim

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında yerel seçimlere ilişkin “Hiçbir siyasi partiyle herhangi bir yol yürümenin içine girmeden, muhalif kimliğimizle 81 ilde yerel seçimlere gireceğiz. Kesinlikle bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Diyelim ki olmadı, asla tartışmayacağız. Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana aittir, ben de gereğini yapacağım” dedi. Levent Gültekin’in iddialarına ilişkin de konuşan Akşener, “Mahkemeye vereceğim. Öyle bir sözüm olmadı” ifadesini kullandı.

Haberin tamamı için tıklayın

Ankara’da Kaplan hareketliliği: MHP’ye ‘operasyon’ izahatı

İçişleri Bakanlığı’nın yeni yönetiminin son dönemde özellikle mafya tipi örgütlenmelere yönelik başlattığı operasyonların yargı ve adalet bürokrasi dışında da yansımaları oldu. Konunun siyasi bağlantıları ve siyasi sonuçları iktidar partisinde karın ağrısı yarattı. Mücadele destek görmesine görüyor da devr-i sabık yaratma potansiyeli ve MHP yönetiminin ‘bazı yakın isimlerle ilgili’ kaygısı ‘dikkatli gidilsin’ uyarılarına neden oluyor. Hatta MHP’ye bir aracı gönderilip, ‘amaç ve niyetin’ anlatıldığını belirtelim.

Haberin tamamı için tıklayın

İBB yöneticisi Yavuz Saltık, “örgüt üyeliği” davasında beraat etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yöneticisi Yavuz Saltık’ın ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan yargılandığı davada beraat kararı çıktı. 

Haberin tamamı için tıklayın

İmamoğlu’nun uykularını kaçıran talep

Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık’ın beraat etmesine ilişin değerlendirmelerde bulunan Ekrem İmamoğlu, “Benim Beylikdüzü’nden beri yol arkadaşım olan, Sosyal Hizmetler’de 5 katına çıkarttığımız sosyal yardımlarda onun da imzası olan, sonrasında muhtarlarımızın kardeşliği ve birliği için çalışmaları adına yoğun bir çalışma içerisinde olan arkadaşım, şimdi Muhtarlık Daire Başkanımız bugün yargılandığı mahkemeden beraat aldı” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Havuz medyası tongaya düştü

İBB’ye yönelik iftira kampanyasını sürdüren Sabah ve A Haber, medya tarihine bir yalanla daha geçti. Fransa’da aylık yayınlanan ‘Le Monde Diplomatique’ dergisindeki NATO-Türkiye ilişkisini konu eden makale, İstanbul’a ait bir yazıymış gibi sunuldu. Makalede kullanılan görseller arasında yer alan sanatçı İhsan Oturmak’ın çalışması, yazıda İETT ve İstanbul kelimesi dahi geçmemesine rağmen iftira fırsatı olarak kullanıldı. Oturmak’ın aynı temada benzer tasarımları olmasına rağmen, sanatçının bir eseri, yalan habere malzeme yapıldı.

Haberin tamamı için tıklayın

Bülent Tezcan: Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısını hepimiz videodan öğrendik

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleri öncesinde yaptığı “helalleşme” çağrısını, yayınlanan video ile öğrendiklerini söyledi. Tezcan, “Partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandı. Karşı değilim ama siyasi kurullarda tartışılıp karar verilmediği için örgüt yeterince sahip çıkamadı” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre: Kurultayda Kılıçdaroğlu açık ara kazanır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, il kongrelerindeki sonuçları değerlendirerek, “Arada bir uçurum var. Fark çok büyük. Kurultayda Kılıçdaroğlu açık ara kazanır” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamı için tıklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM Genel Kurulu’na girerken basamaklar LGBT renkleri…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi için gittiği ABD’den dönüşte, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na girerken basamaklarda ve diğer bazı alanlarda LGBT renklerinin olduğunu görüyorsunuz. Ne yapılmak isteniyor?” diyerek tepki gösterdi.

Haberin tamamı için tıklayın

Atatürk’ün fotoğrafıyla uygunsuz hareketler yapan liselinin ifadesi ortaya çıktı: Oyun oynuyorduk, Atatürk olduğunu bilmiyordum

İstanbul’da Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde bulunan ve tutuklanan 17 yaşındaki A.E.S.’nin ifadesi ortaya çıktı.

Haberin tamamı için tıklayın

İçişleri Bakanlığı: Veriyi biz çaldırmadık, çaldıran da sorumlu değil

İçişleri Bakanlığı, e-Devlet sisteminde kaydı bulunan yurttaşların kişisel verilerinin çalınmasıyla ilgili davada verdiği savunmada, verilerin sızdırılmasında sorumluluğu bulunmadığını söyledi.

Haberin tamamı için tıklayın