Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM Genel Kurulu'na girerken basamaklar LGBT renkleri…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM Genel Kurulu'na girerken basamaklar LGBT renkleri…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi için gittiği ABD’den dönüşte, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na girerken basamaklarda ve diğer bazı alanlarda LGBT renklerinin olduğunu görüyorsunuz....

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi için gittiği ABD’den dönüşte, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na girerken basamaklarda ve diğer bazı alanlarda LGBT renklerinin olduğunu görüyorsunuz. Ne yapılmak isteniyor?” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretinin ardından gündemdeki konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, BM Genel Kurulu'na girişteki basamaklarla ilgili dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

Bu basamakların LGBT'yi temsil eden renklerle boyandığına dikkat çeken Erdoğan, "Beni en çok rahatsız eden konulardan bir tanesi herhalde sizin de dikkatinizi çekmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na girerken basamaklarda ve diğer bazı alanlarda LGBT renklerinin olduğunu görüyorsunuz. Burayla ne yapılmak istendiği önem arz ediyor. Şu anda liderlerden bir tanesi LGBT'ci bir diğer lider LGBT'ye karşı, böyle bir durum var. Ne yapılmak isteniyor? Ben şahsen Genel Sekreterle fırsat bulup bunu konuşmak isterdim. Şu anda dünyada ne kadar LGBT'ci var? Bu basamaklarda onların ne kadar hakkı varsa, LGBT'ye karşı olanların da bu denli var. Çünkü bu bir insani mesele ve buradan rahatsız olanların olduğunu da bilmek lazım" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN: Erdoğan’ın ‘LGBT renkleri’ çıkışı dünya basınında gündem oldu: Gökkuşağı değil BM hedefleri

Reuters’ın aktardığına göre BM genel merkezinde LGBTİ+ haklarını destekleyen gökkuşağı onur renkleri bulunmuyor.

Erdoğan‘ın bahsettiği basamaklar, zirve için BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için kullandığı renklerle donatılmış durumda. Yani LGBTİ+ onur renkleri değil.Sürdürülebilir Kalkınma AmaçlarI renkleri ve LGBTİ+ onur renkleri.