10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
25 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değildir; gerekirse askeri önlemleri hayata sokmaya devam edeceğiz Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve...

25 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değildir; gerekirse askeri önlemleri hayata sokmaya devam edeceğiz

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de devam eden çatışmalara ilişkin olarak, “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” dedi. Öte yandan Erdoğan, Batılı ülkelere tepki gösterdiği konuşmasında “Canlı kalmış ölülerle dolu dünyada biz hakikati haykırmaya, siyasi hatta gerekirse askeri önlemleri hayata sokmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin tamamı için tıklayın

Fahrettin Altun duyurdu: Erdoğan’ın talimatıyla köprü ve otoyollara yapılan zam ertelendi

İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun, dün gelen köprü ve otoyol zamlarının ertelendiğini duyurdu. Altun, kararın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla verildiğini belirterek, bugün alınan farkların da iade olacağını duyurdu.

Haberin tamamı için tıklayın

Bakan Fidan: Ya daha büyük savaşa ya da büyük bir barışa gideceğiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar’da açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, “Gazze’de sivilleri vuran saldırıyı kabul etmiyoruz, İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidir. İsrail’in olası kara harekatı vahşeti katliama çevirir” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu; borsa çalkalandı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde düşüş yüzde 5’e ulaştı ve devre kesici uygulandı. Daha sonra açılan endeks kayıplara devam ederek yüzde 7’yi aşan değer kaybı yaşadı. Bunun üzerine borsada ikinci kez devre kesici uygulandı.

Haberin tamamı için tıklayın

AYM’den Can Atalay hakkında ihlal kararı; şimdi gözler yerel mahkemede

Anayasa Mahkemesi (AYM) tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusunu bugün görüştü. Mahkeme ‘seçilme hakkı’ ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’ yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetti. Karar 5’e karşı 9 oyla alındı.

Haberin tamamı için tıklayın

Şimşek, Türkiye’nin oyun planını açıkladı: Yabancı yatırımcı gelecek, TL değerlenecek, enflasyon düşecek

Körfez ülkelerinde yabancı yatırımcı turuna çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Sağlam politikalarla güveni inşa etmek doğrudan sermaye girişlerine yol açacak” şeklinde konuştu.

Haberin tamamı için tıklayın

Ekrem İmamoğlu: Ne zaman depar atacağını bilen iyi bir 100 metre koşucusuyum

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 45. İstanbul Maratonu’nun tanıtım etkinliğinde konuştu. İmamoğlu “Ne zaman depar atacağını bilen iyi bir 100 metre koşucusuyum. Ama asla vazgeçmeyecek bir maraton koşucusuyum” dedi. 

Haberin tamamı için tıklayın

DEVA-CHP krizi büyüyor: Kılıçdaroğlu ile görüşen DEVA Partili ilçe başkanları istifa etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gizlice görüştüğü DEVA Partisi İstanbul teşkilatında 13 ilçe başkanı partiden istifa etti.

Haberin tamamı için tıklayın

Akşener’den Bahçeli’ye: Gazze’yi vatan parçası görenler buyursunlar gitsinler, başka anaların çocukları üzerinden milliyetçilik yapılmaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Hatay benim şahsi meselemdir. Böyle bir meselenin Türkiye ile Fransa arasında silahlı bir çatışmaya sürüklenmesi kesinlikle mümkün değildir. Bir ihtimal belirirse, Türkiye Cumhurreisliği’nden ve Büyük Millet Meclisi üyeliğinden çekileceğim. Bir fert olarak, birkaç arkadaşla beraber Hatay’a gireceğim” şeklindeki sözlerini hatırlatan Akşener, “İşte gerçek devlet insanlığı budur” dedi. Gazze üzerinden verilen bazı mesajlara gönderme yapan Akşener, “Şayet arkadaşlar Gazze’yi de bir vatan toprağı olarak görüyorlarsa ve vermiş oldukları 24 saatlik mühlet ile Netanyahu’yu durduramadıklarına göre, o zaman buyursunlar görevlerinden istifa edip Gazze’ye gitsinler” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı, kadınları ve laikliği hedef aldı: Gazze’de şehit olan çocuklara mı acıyalım, Tarsus’ta çıplak dolaşanlara mı acıyalım?

Mersin Tarsus’ta pazar günü, kendilerini Ashabı Kehf platformu olarak kamuoyuna tanıtan, başkanlığını Tarsus Barbaros Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı Hilmi Tuzcu’nun yaptığı grup İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto etmek için Tarsus Yarenlik alanında basın açıklaması yaptı. Kadınları ve laikliği hedef alan İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı Hilmi Tuzcu, “Gazze’de şehit olan çocuklara mı acıyalım, Tarsus Yarenlik alanında üryan (çıplak) dolaşanlara mı acıyalım, vallahi burası daha çok acınacak halde. Onlar cennete gidiyor, ama burada gelip oturulacak hal yok” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın