10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
29 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Ciner Medya Grubu satılıyor iddiasıBloomberg HT’nin eski yöneticisinden Gazeteci Ali Çağatay medya dünyasına ilişkin önemli bir iddiayı gündeme taşıdı....

29 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Ciner Medya Grubu satılıyor iddiası

Bloomberg HT’nin eski yöneticisinden Gazeteci Ali Çağatay medya dünyasına ilişkin önemli bir iddiayı gündeme taşıdı. İddiaya göre iktidara yakınlığıyla bilinen Mehmet Cengiz ve Fuat Tosyalı’nın Ciner Medya Grubu’nu satın almak için görüşmelere başladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan’ın 20 yıllık dönemden sonra en zorlu sınavı başlıyor

Türkiye’nin ikinci yüzyılına denk gelen seçimlerdeki sonuçlarla birlikte AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11’i başbakanlık, 9’u da cumhurbaşkanlığı olmak üzere 20 yıllık dönemine beş yıllık bir Cumhurbaşkanlığı dönemi daha ekledi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Yeni kabinenin reçetesi ağır olacak: Uzmanlar dolarda bir sıçrama bekliyor

Türkiye tarihinin en gergin seçiminden çıkarken bugün itibarıyla yeni kurulacak hükümete kalan ekonomik yıkım büyük.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Borsa seçimden sonra yükseldi, uzmanlar ne bekliyor?

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi, seçim sonrası haftanın ilk işlem gününde açılışta yüzde 2,52 yükseldi. Endeks şu anda yüzde 3,75’le 4752 puandan seyrediyor. Uzmanlar seçim sonrası borsada yaşanabilecek olası hareketleri değerlendirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

İmamoğlu: Unutmayın; değişmeyen tek şey değişimdir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 28 Mayıs seçimlerinden sonra ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. İmamoğlu, “Sevgili çocuklar sakın ama sakın üzülmeyin. Kıymetli gençler sakın ama sakın umutsuzluğa asla kapılmayın. Hanımefendiler asla tedirgin olmayın. Beyefendiler başınız dik yürümeye devam edin. Biz az zamanda çok ve büyük işler başarabilen bir ulusuz. Yine başarırız. Benzer bir hayal kırıklığı bundan 5 yıl önce de yaşanmıştı. Ama sadece 9 ay sonra yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik. Doğru işler yaptık ve hep birlikte sonuç aldık, birlikte başardık. Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Seçim sonrası Meclis ve kabinede hareketlilik: Süreç nasıl işleyecek?

Seçim süreci geride kalırken gözler Meclis ve yeni kabinede. YSK’nın 28. Dönem Milletvekili Kesin Sonuçlarını ilan etmesini takip eden 3. gün Meclis Genel Kurulu toplanacak. İlk birleşimde milletvekilleri yemin ederek görevlerine başlayacak. Yemin törenini takip eden 10 günlük süreçte ise 28. Dönem Meclis Başkanı, yapılacak seçimle belirlenecek. Yeni kabinenin ise milletvekili yemin töreni öncesi belli olması bekleniyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

CHP’de yaşananlar: Kılıçdaroğlu’nun istifası gündeme geldi fakat…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünlüğüyle sonuçlanmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde “Bundan sonra ne olacak?” sorusu sorulmaya başlandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AKP’den Sinan Oğan yorumu: 2 milyon oy nerede?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tur seçimlerde oyunu, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na göre “daha az artırabildi.” 14 Mayıs’taki seçimlerde 27 milyon 133 bin 837 oy alan Erdoğan’ın, ikinci turda oyunu “yaklaşık 600 bin artırması”, AKP Genel Merkezi’nde masaya yatırıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Barclays’dan TCMB faizi öngörüsü: Yüzde 36’ya çıkacak

İngiltere merkezli yatırım bankası Barclays, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yıl sonuna kadar yüzde 36’ya çıkaracağı tahminini teyit etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Beştepe, Mehmet Şimşek’ten vazgeçmiyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte gözler kurulacak olan kabineye çevrildi. Uzun zamandır ekonominin başına getirileceği iddialarının odağındaki eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek seçeneğinin hâlâ geçerliliğini koruduğu öğrenildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.