10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
3 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Erdoğan Meclis'te yemin etti: Resmen görevine başladıTürkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28’inci yasama dönemi dün başladı. Dün gerçekleşen...

3 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan Meclis'te yemin etti: Resmen görevine başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28’inci yasama dönemi dün başladı. Dün gerçekleşen vekil yeminlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2028’e kadar sürecek görevine başlamak üzere TBMM’de yemin etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Üç soruda HaberTürk vakası

Ciner Medya Grubu’nun satılacağı iddialarının ardından HaberTürk’te köşe yazıları altı gündür yayımlanmıyor. Bütün köşe yazarlarının işten çıkarıldığı iddia edilirken, HaberTürk’ün yoluna nasıl devam edeceği merak konusu oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

İYİ Parti'den seçim değerlendirmesi: İttifak, oy kaybettirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarını değerlendirmek için Başkanlık Divanı’nı, Genel İdare Kurulu’nu ve partisinin 28. dönem milletvekillerini topladı. Görüşmelerde partinin yol haritası, 24-25 Haziran’daki olağan kurultay ve Millet İttifakı’nın geleceği konuşuldu. Bazı partililer, Akşener ile görüşmelerde “Millet İttifakı’nın İYİ Parti’ye oy kaybettirdiği görüşünü” savunarak “CHP’nin seçim dönemi izlediği yanlış politikalar ve siyasi hatalar nedeniyle İYİ Parti’nin milliyetçi muhafazakâr seçmeni kucaklayamadığını” belirtti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Garo Paylan: Milliyetçilik yarışına girerseniz onun kazanacak kişi bellidir

Eski HDP’li milletvekili Garo Paylan, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı konuşmada, “Milliyetçilik yarışına girerseniz onun kazanacak kişisi bellidir. Erdoğan zaten milliyetçi, güçlü bir lider. Ortağı milliyetçiliğin tapusunu kendinde gören sayın Bahçeli” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Otomobil, altın ve dövizden fazla kazandırdı

İkinci el araç sektörünün şirketlerinden VavaCars’ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, tüketicilerin döviz ve altından daha çok kazançlı gördükleri otomobile yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Dersim Mebusu’nun torunu CHP’den, Şeyh Said’in torunu AKP’den Meclis’te

Şeyh Said’in torunu Abdurrahim Fırat, Erzurum Milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. Şeyh Said ile birlikte idam edilen Dersim Milletvekili Hasan Hayri Bey’in torunu Muhip Kanko ise CHP milletvekili.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AKP’nin Meclis yönetimi belli oldu

AKP TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup Başkanvekilleri ise Abdulhamit Gül, Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta ve Bahadır Yenişehirlioğlu oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Rize İdare Mahkemesi, Cengiz İnşaat'ın İkizdere'deki taş ocağı projesi için keşif ve bilirkişi incelemesine karar verdi

Rize İdare Mahkemesi, Cengiz İnşaat’ın İkizdere’deki Cevizlik Bazalt Ocağı Projesi ile ilgili “ÇED gerekli değildir” kararının iptali istemiyle açılan davada keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu, mahkeme sürecinin devam ederken taş ocağının bittiğine dikkat çekerek, “İşin özüne bakıldığı zaman iş bitmiş anası ağlamış ortamın, dağ tepe kalmamış. Bu saatten sonra orası mahvolmuş zarar ziyan oldu desen, vah vah çok kötü olmuş desen ne olacak yani. Burada tartışılması gereken yargının bu işlevsizliğidir” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Konut, arsa ve otomobil alacaklar dikkat: Noterlerde yeni dönem başlıyor

Dükkan, arsa, ev gibi gayrimenkullerin satışı 1 Temmuz itibarıyla noterlerden de yapılabilecek.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Lüks otomobilden taviz yok: 2023'ün ilk 5 ayında 38 bin 256 premium araç satıldı

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, 2023 yılının ilk 5 ayındaki lüks otomobil satışlarını değerlendirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.