10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
6 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Faik Öztrak açıkladı: CHP’de kongre süreci başlıyorCHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bugün bizler için Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki 8. Gün değil,...

6 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Faik Öztrak açıkladı: CHP’de kongre süreci başlıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bugün bizler için Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki 8. Gün değil, yerel seçim sürecinin 8. günüdür. Son seçimden bu yana geçen sürede hem geçen seçimle ilgili özeleştirilerimize devam ediyor hem de yaklaşan yerel seçime hazırlıklarımızı başlatıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ekonomistlerden Şimşek’e soru: TÜİK yönetimini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gelen Mehmet Şimşek’in rasyonel politikalara dönüş sinyali vermesinden sonra ekonomistler sosyal medyadan sürece ilişkin Şimşek’e sorular yöneltmeye başladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Büyükada davasında tüm sanıklar beraat etti

Yargıtay’ın mahkumiyet kararını bozmasının ardından, Büyükada’da 5 Temmuz 2017 tarihinde yapılan toplantıya ilişkin dava yeniden görüldü. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, yargılanan insan hakları savunucuları Taner Kılıç, İdil Eser, Günal Kurşun ve Özlem Dalkıran hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

AİHM’den Demirtaş ve Yüksekdağ kararı

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın iç hukukta tutukluluklarına itiraz etmek için etkili bir yardım alamadıkları için yaptığı başvuruyu karara bağlayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye için ihlal kararı verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Memur ve emekliler alacakları zamları 2 gün gecikmeli öğrenecek

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon verilerini 3 değil 5 Temmuz’da yayımlayacağını açıkladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ertelenen faturalar depremzedelere gönderilmeye başlandı: 7 bin lirayı bulanlar var

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki 10 il afet bölgesi ilan edilmiş ve bu kapsamda elektrik, su ve doğal gaz faturaları 3 ay süreyle ertelenmişti. Haziran ayının gelmesiyle beraber Sabancı Holding ve Almanya merkezli E.ON iştiraki olan Toroslar EDAŞ Hatay’da yaşayan depremzedelere elektrik faturalarını göndermeye başladı. Bazı faturaların 7 bin lirayı bulduğu görüldü. Yüksek tutarlı faturalar büyük tepki çekti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Almanya: Dünyanın hiçbir ülkesine Türkiye’dekinden daha fazla vize vermiyoruz

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’de 2023 yılında yaklaşık 100 bin Schengen vizesi verildiğini duyurarak, “Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye’dekinden daha fazla vize vermiyor” açıklamasını yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Zihinsel engelli kadına tecavüz iddiası: Tarikat liderine istenen ceza belli oldu

İstanbul Pendik’te Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade, geçen Mart ayında yüzde 50 zihinsel engelli E.D.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Olaydan 2 hafta sonra E.D. hayatına son verirken hazırlanan iddianamede, şüpheli Alperen Sade’nin “Nitelikli cinsel saldırı” ve “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplamda 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

THY çalışanı yaşamına son verdi: 3 yıldır işkence çekiyorum

Türk Hava Yolları’nın (THY) yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te (TGS) uzun yıllar görev yapan Ömer Koray Özbay, baskı gördüğü ve kandırıldığı sebebiyle yaşamına son verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Taliban yasaklarından erkekler de nasibini aldı: Afganistan’da tıraş olmak yasaklandı

Afganistan’da Taliban yönetimi, yasaklarına bir yenisini ekledi. Bugüne kadar kadınlara yönelik yasaklar getiren örgüt, bu kez erkeklere tıraş yasağı getirdi. Berberler karara tepki gösterdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız