10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
8 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kılıçdaroğlu: Bir daha aday olmayacağımCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu benim ilk ve son Cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. Bir daha Cumhurbaşkanlığı...

8 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kılıçdaroğlu: Bir daha aday olmayacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu benim ilk ve son Cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil, herhangi bir pozisyona aday olmayacağım. Ne zaman yapılırsa yapılsın bir dahaki seçimde aday ben değilim. Böyle bir niyetim de, arzum da yok” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Çaya, telefona, benzine zam yağmuru

Ekonomi yönetiminde sil baştan yaşanan kadro ve politika değişikliğiyle seçim öncesi baskılanan döviz kurlarına müdahale sona erdi. Müdahalenin bitimiyle TL’de hızlı değer kayıpları yaşanırken, döviz kurlarındaki artışın etkisiyle ithal mallara zam yağmuru başladı. Özellikle otomobil, bilgisayar, telefon gibi teknolojik ürünlere gelen zamların ardı arkası kesilmiyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Sarıgül, TDP’nin “CHP” kararını duyurdu

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin CHP’ye katılma kararı aldığını duyurdu. Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi bugün elini taşın altına koymuştur, Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya, dik durmaya devam edecektir” dedi. TDP, CHP’ye katılmak için kurultay düzenleyecek.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Reuters analizi: TL’deki keskin değer kayıplarının sonucu ne olur?

Türk lirası dün dolar karşısında yüzde 7 ile bir buçuk yılın en keskin değer kaybını yaşarken bu durum yeni hükümetin 18 aydır sürdürülen ancak döviz rezervlerinin tükenmesine yol açan döviz kurunu kontrol altında tutma politikasından vazgeçtiği izlenimini verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye Osman Kavala uyarısı: İhraç dahil bütün seçenekler gözden geçirilecek

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, tutuklu iş insanı Osman Kavala konusunda Türkiye’yi bir kez daha uyardı. Komite, Osman Kavala’nın eylül ayına kadar serbest bırakılmaması halinde Türkiye için üyelikten ihraç da dahil olmak üzere bütün seçenekleri gözden geçireceği ifade edildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Tarihin en düşük seviyesi: TCMB’nin swap hariç net rezervleri eksi 61,2 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervleri seçim sonrasındaki haftada düşüş ivmesine devam etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Fransa’da bıçaklı saldırı: Yaralılar var

Fransa’nın Annecy kentinde, henüz kimliği belirlenemeyen Suriyeli bir kişinin parkta oynayan çocuklara bıçaklı saldırıda bulunduğu açıklandı. Saldırıda, dört çocuk ve iki yetişkin yaralandı. Üç çocuğun sağlık durumunun ‘kritik’ olduğu belirtilirken, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin saldırganın gözaltına alındığını duyurdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ekonomi yönetiminde neler oluyor: Hafize Gaye Erkan neden atanamadı?

Yeni dönemde Merkez Bankası’nın başına geçmesi beklenen ve ABD’de “Müthiş Türk kızı” olarak bilinen Hafize Gaye Erkan’ın ataması henüz gerçekleşmedi. Atamanın gecikmesine yönelik kamuoyunda çeşitli iddialar var.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Bir kadını ormana kaçırıp darbeden eski vali Orhan Çiftçi’ye indirim üstüne indirim!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kaymakamlık görevini yürüttüğü dönemde birlikte olduğu M.Ö.’yü, bir AVM’nin önünden ormana kaçırıp şiddet uyguladığı iddia edilen Vali Orhan Çiftçi hakkındaki davada karar açıklandı. Vali Çiftçi’ye, haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi de uygulanarak 10 ay hapis cezası verildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Otomobil fiyatlarına büyük zam geliyor: “Sistem kilitlenmek üzere”

Dolar kurundaki artışın etkisiyle otomobil fiyatlarına zam yolda. Birçok otomobil firması zam geçişleri yaparken, henüz zam yapmayan firmaların da fiyat artışlarına hazırlandığı belirtiliyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız