10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
13 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kılıçdaroğlu: Gemiyi limana sağlam götüreceğim, değişimin önünü açacağımCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Mart 2023’te “Buraya son...

13 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kılıçdaroğlu: Gemiyi limana sağlam götüreceğim, değişimin önünü açacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Mart 2023’te “Buraya son kez çıkıyorum” dediği kürsüye tekrar çıktı. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, CHP içerisindeki değişim çağrıları hakkında yaptığı yorumda “Hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan bir kişi değilim, değişimin önünü tamamen açacağım” dedi. “Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir, kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin” diyen CHP lideri, çınar-filiz benzetmesi yaptı ve “Bu değişimin ve yeniliğin parçası olmak istiyorum diyen bütün yoldaşlarıma sesleniyorum. Bireysel beklentilerden arınmak zorundayız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sadece Özgür Özel değil, Engin Altay, Engin Özkoç… Partide, Selin Sayek Hanım, partide aklınıza gelen herkesle o günden bu güne görüştüm. Hala da görüşüyorum” dedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla ilgili de, “Her türlü düşünmek zorundayız. O da bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktasıdır İstanbul… Ama mesele İstanbul’dan da ibaret değil. Parti içindeki münazaralarımız, konuşmalarımız bittikten sonra elbette tam olarak ne arzu ettiğimizi, neyi istediğimizi kamuoyuyla paylaşırız” diye konuştu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Mehmet Şimşek, Erdoğan’ı faiz artışına nasıl ikna etti?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yönetiminde politika faizinin önümüzdeki dönemlerde artırılması bekleniyor. Kamuoyundaki en büyük tartışma ise “düşük faiz” politikasını savunmasıyla bilinen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizin yükseltilmesine nasıl ikna olduğu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ankara’da kritik görüşme: Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bir araya geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara’da bir araya gelecek.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

AKP’li belediyenin yönettiği ilçe haraç mezat!

AKP’li Tatvan Belediyesi’nin belediye ait tüm gayrimenkullerin satışına karar verdiği ortaya çıktı. Satış kararı verilen hizmet binası için de 45 milyon 11 bin TL bedelle ihale açıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Hafize Gaye Erkan TCMB’de ilk görevden almasını gerçekleştirdi

Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan, bankada ilk görev değişikliğine imza attı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

AYM’ye göre, gözaltı sırasında darp raporuna rağmen “kötü muamele ihlali” yok!

Anayasa Mahkemesi (AYM) kanun hükmünde kararname (KHK) ile memuriyetten ihraç edilen Veli Saçılık’ın 2018’de Ankara’da katıldığı basın açıklamasında darp edilerek gözaltına alınmasıyla ilgili başvuruda, kötü muamele hakkının ihlal edilmediğine hükmetti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

AKP’den açıklama: Memur maaşlarına düzenleme yapılacak mı?

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 28’inci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak düzenleneceği teklif olacağını söyledi. Akbaşoğlu, “Emekli maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkını ele alacak bir düzenleme de gündeme gelecek” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu’ndan Fatih Portakal ve Fatih Altaylı’ya tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından ilk kez partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Gazeteciler Fatih Portakal ve Fatih Altaylı’ya isim vermeden tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Kalemini satan ve onurlu davranmayan, kendisini bir anlamda savcı, yargıç yerine koyup karar veren gazetecinin gazeteciliğini sorgularım” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İstanbul Tabip Odası’ndan “kızamık” uyarısı: Vaka artışı endişe verici, kaybedilen çocuklar var!

İstanbul Tabip Odası, İstanbul’daki kızamık hastalığının endişe verici boyutlara ulaştığı uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, kızamık hastalığı nedeniyle acil servislere başvuru sayısının artış gösterdiği belirtilerek, bu hastalık nedeniyle çocuk ölümleri yaşandığı bildirildi. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda çocuk ölümlerinin yaşandığına, acil servislere başvuran hasta sayısının arttığına dikkat çekilerek Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde özel servis açıldığı kaydedildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız