10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
22 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Gazeteci Sinan Aygül’ü öldüresiye döven korumadan tuhaf savunma: Korumak için yanına gittim!Gazete Pencere, gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye...

22 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Gazeteci Sinan Aygül’ü öldüresiye döven korumadan tuhaf savunma: Korumak için yanına gittim!

Gazete Pencere, gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumalarının ifadesine ulaştı. Biri polis iki kişi, emniyette kendilerini korumak amacıyla hareket ettiklerini ileri sürdü.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Mehmet Şimşek’ten faiz kararı sonrası ilk açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası açıklama yaptı. Şimşek “Paramızın istikrarlı ve güvenli olması, dolarizasyon belasından kurtulmak için en etkili çözümdür” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Merkez Bankası’nın mesajları: Liralaşma bitti, Nass son buldu, sıkılaşma başladı

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası yüzde 8,5 olan politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15 seviyesine yükseltti. Karar öncesi pek çok ekonomist ve kurumun beklentisi yüzde 15’ten daha yüksek bir artışı işaret ediyordu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Merkez Bankası faiz yükseltti, parasal sıkılaşma dönemi başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez faizi yüzde 8,5’tan yüzde 15’e çıkardı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada parasal sıkılaşma sürecinin başladığını duyurdu. Açıklamada “Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir” ifadeleri dikkati çekti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İmamoğlu’ndan “liderlik” mesajı: Değişim sürecine talip olduğumu ve buna liderlik etmeye hazır olduğumu…

Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinin 4. yılında Haliç Kongre Merkezi’nde “Demokrasi Şenliği” düzenlendi. Burada konuşan İmamoğlu, 4 yılda yapılan hizmet ve yenilikleri açıkladı. CHP’de değişim mesajı da veren İmamoğlu, “Değişemeyen ve dönüşemeyen bir muhalefet iktidarı da değiştiremez. Ülkeye demokrasiyi getirebilmek için önce kendimizi değiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

CHP il başkanlarının ortak bildirisi İmamoğlu’na mesaj mı: “Değişimi sağlayacak olan kişilerden ziyade fikirlerdir”

CHP’li il başkanlarının ortak bildirisinde, “Değişim, albenisi olan sihirli bir sözcüktür. Ancak kalıcı bir değişimi, dönüşümü sağlayacak olan kişilerden ziyade fikirler ve ilkelerdir. Kişi bazlı kurtarıcı söyleminden kaynaklanan, yapısal ve işleyişsel eksikleri içermeyen değişim taleplerinin sağlıklı bir sonuç doğurmayacağı ortadadır” denildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Yargıtay’dan TBMM Başkanı Kurtulmuş’a Can Atalay ziyareti

Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyelerinden oluşan bir heyetin, Gezi Davası tutuklusu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Avukat Can Atalay’ın tutukluluk durumuna ilişkin olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret ettikleri öğrenildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Haluk Bayraktar: Enflasyon kanser ise faiz bunun kemoterapisidir

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamada “Enflasyon kanser ise faiz bunun kemoterapisidir” diyerek faiz artışı kararını destekledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

MetroPOLL’den seçim sonrası ilk anket: Muhalefetin yenilgisinden en çok kim sorumlu?

MetroPOLL Araştırma’nın seçim sonrası yaptığı ilk ankette, “Sizce muhalefetin seçim yenilgisinden en çok kim sorumludur” sorusu yöneltildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Tanju Özcan, CHP’den ihraç ediliyor

CHP’den 1 yıl süreyle ihraç edilen ve 10 gün önce cezası biten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu kez kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız