10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
31 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Dört toplantı yaptılar, günlerce tartıştılar: Hükümetin teklifinin virgülüne dokunmadılarMemur zammının belli olacağı 7. Dönem Toplu Sözleşme...

31 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Dört toplantı yaptılar, günlerce tartıştılar: Hükümetin teklifinin virgülüne dokunmadılar

Memur zammının belli olacağı 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Hakem Heyet’i bugün son kez toplandı ve kararını verdi. Buna göre 2024 ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci altı 6 ay için yüzde, 10, 2025 ilk 6 ay için yüzde 6 ve ikinci altı ay için ise yüzde 5 zam yapılacak.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Yavuz Ağıralioğlu, Akşener’in Altılı Masa’ya dönmesine ‘evet’ dedi mi; kendisine sorduk

Seçim sonuçları sonrası muhalefet cephesinden yapılan açıklamalar, o açıklamaların peşine düşmek seçimlere giden süreçte neler yaşandığını da deşifre ediyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Türkiye ekonomi modeli başka bir şey söylüyordu ama sonuç bambaşka çıktı: Türkiye, tüketerek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3,8 büyüdü. Türkiye son dönemlerde büyüme oranları konusunda dünyadan ayrışıyor ancak söz konusu büyümenin “hormonlu” ve “sağlıksız” olduğu konusunda uzmanlar sık sık uyarılarda bulunuyor. Bugün gelen verilerin alt detayları incelendiğinde de bu “sağlıksız” durum su yüzüne çıkıyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Celalettin Can, cezaevine giriyor: Kelepçe takıldı, çay istedi ama izin vermediler

78’liler Girişimi’nden yazar Celalettin Can, Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği davasında kesinleşen cezasının infazı için Çağlayan Adliyesi’ne geldi. İnfaz işlemleri için İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne gelen Celalettin Can’a kelepçe takıldı. Doktor kontrolü için Okmeydanı Hastanesi’ne getirilen Celalettin Can’a kelepçe takıldığı görüldü. Metris Cezaevi’ne gönderilecek Celalettin Can’ın sevk saatine kadar Çağlayan Adliyesi’ndeki hücrede tutulduğu belirtildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İmamoğlu “İstanbul’da tam yetki” talep edecek

Geçtiğimiz günlerdeki konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için bir kez daha aday olacağının sinyalini veren Ekrem İmamoğlu’nun, CHP yönetiminden İstanbul’un ilçe adaylarının belirlenmesinde söz sahibi olmayı ve tam yetki isteyeceği iddia edildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Paw Guards yöneticisi Erkin Erdoğdu tutuklandı

Hayvan hakları derneği Paw Guards’ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu, hakkındaki 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası kararı nedeniyle Ankara’da tutuklandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Yavaş “rüşvet” iddiasına teftiş başlatarak, suç duyurusunda bulundu: AKP İl Başkanı Özcan’ın tanık olmasını istedi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, ABB iştiraki olan Halk Ekmek A.Ş.’de “para karşılığı işe alım yapıldı” iddiası üzerine 21 Temmuz 2023’de teftiş başlatarak olayın açıklığa kavuşması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. Yavaş yönetimi, bu iddiaları dile getiren AKP İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da tanık olmasını talep etti. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İstanbul Barosu, valiliğin “alkol genelgesi”nin iptali ile yürütmesinin durdurulması için dava açtı

İstanbul Barosu, İstanbul Valiliği’nin ‘alkol genelgesi’nin iptali ile yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Diyanet’in Suriyeli radikal İslamcılarla protokol yaptığı ortaya çıktı: Türkiye’de eğitim veriyorlar, vatandaşlık sağlıyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, bünyesinde 40’tan fazla radikal İslamcı gurup bulunduran Suriye İslam Meclisi ile bir protokol imzaladığı ortaya çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

100. yıl için hazırlanan marşta “Türkiye Yüzyılı” vurgusu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 100. Yıl Marşı için gerçekleştirilen yarışmada birinci olan eserde AKP’nin seçim sloganı olan “Türkiye Yüzyılı” vurgusu dikkat çekti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız