10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
5 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Erdoğan’dan Akşener’in çağrısına yanıt: Hanımefendinin yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değilCumhurbaşkanı ve AKP Genel...

5 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan’dan Akşener’in çağrısına yanıt: Hanımefendinin yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Yerel seçimlere her parti ayrı girsin” çağrısına yanıt veren Erdoğan, “Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük. Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Akşener’in çağrısının aksine Cumhur İttifakı’nın ortak adaylarıyla yerel seçime gireceklerini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu’ndan TÜİK açıklaması: Sarayın talimatıyla suç işlediğini kabul etti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün açıklanan ve aylık bazda yüzde 9,09, yıllık bazda ise yüzde 58,94’e yükselen enflasyon verileri üzerinden TÜİK’e yönelik “Bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Danışman krizine CHP’den çözüm: Sosyal medya hesapları kontrol edilecek

CHP MYK’nın dünkü toplantısında yeni danışman görevlendirmelerinden önce sosyal medya hesaplarını kontrol etme kararı alındı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Şanlıurfa AKP İl Başkanı’nın oğlunu yaralayan zanlı: İşe yerleştirileceğimi söylemişti, verdiğim 200 bin lirayı geri vermedi

AKP Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlu Mücahit Delioğlu’nun yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili tutuklanan zanlıların ifadeleri ortaya çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Özgür Özel’den “Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt: Özgüvenim, inancım, kararlılığım var

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “CHP Genel Başkanlığı’na aday olacak mısınız?” sorusuna verdiği yanıtta, “Yaşadığımız süreç beni adaylığa o günden daha fazla yaklaştırdı. Bu işin sonunda bir adaylık olursa da o özgüvenim, inancım, kararlılığım var” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

AKP’li Metin Külünk, Ali Erbaş hakkındaki iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu mu?

Siyasetin yargı yoluyla dizayn edildiğine dair çok sayıda örnek yaşayan, yaşaya gelen Türkiye’de, AKP’nin önemli isimlerden bir siyasetçi, Diyanet İşleri Başkanı hakkında ithamlarda, iddialarda bulunuyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İmamoğlu’ndan Artİstanbul’la ilgili açılan soruşturmaya: Utanç verici, demokrasi adına kepazelik

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Unkapanı Yağmursuyu Tüneli’nin Kazılmasını Tamamlayan Tünel Delme Makinesi Çıkış Töreni”nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Artİstanbul Feshane’deki ‘Ortadan Başlamak’ adlı sergi hakkında soruşturma başlatmasına tepki gösterdi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Yeşil Sol Partili milletvekili kadın voleybolcuları kutladı, işitmediği hakaret kalmadı

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Kadın Voleybol Milli Takım’ı başarısından dolayı tebrik etti, sosyal medya kullanıcılarının bir bölümünün linçine maruz kaldı. Çelenk’e Amedspor’un karşı karşıya kaldığı haksızlıklar hatırlatıldı, Kadın Voleybol Milli Takımı’nın başarısına ilişkin kutlama mesajından ötürü hakaretler sıralandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ek MTV ödemesinde yarın son gün: “AYM kararı iptal ederse ödeme yapanlar iade alamaz”

Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ilk taksiti için ödeme süresi yarın sona eriyor. Ankara Barosu Vergi ve İdare Hukuku Kurulu Başkanı Çağrı Ünsal, ek MTV’ye ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yapılan iptal başvurularının kabul edilmesi halinde yaşanabilecek sorunlara ilişkin “İptal kararı verildiğinde ödeme yapmamışsa bir mükellef, ek mali yükümlülüğün bir yasal dayanağı kalmadığı için artık o ödeme yükümlülüğü ortadan kalkacak ancak ödemeyi yapanlar açısından bunun iadesi hukuken çok mümkün gözükmemekte” açıklamasını yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli tahliye edildi

Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli tahliye edildi. Benli 16 aydır tutukluydu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız