11 kişilik infaz emrinin sanığı Hizbullahçı Bayancuk’a yurt dışı izni: Gerekçe hac ziyareti
Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden, örgütün Şura Konseyi üyesi “Hafız” kod adlı Hacı Bayancuk hakkında dikkat çeken bir yargı kararı alındı. 11 kişinin kaçırılıp öldürülmesi talimatını verdiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası Yargıtay tarafından onanmışken yeniden yargılama kararıyla serbest bırakılan Bayancuk'un yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirleri kaldırıldı.
Gerekçe hac ziyareti
Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; Sanık Bayancuk, mahkemeye başvurarak hacca gitmek istediğini ve bu niyetinin yurt dışı yasağı nedeniyle engellendiğini belirtti. 14 Mayıs tarihinde toplanan Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, oy birliğiyle sanık hakkındaki hem adli kontrol hem de yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.
Sınır kapılarına bildirim
Mahkemenin kararı, emniyet, jandarma birimleri ile kara hudut kapıları ve havalimanlarına gönderildi. Bayancuk'un yurtdışına çıkışında herhangi bir yasal engel kalmadı.
Kim bu Hacı Bayancuk?
Bayancuk, Hizbullah’ın Türkiye yapılanmasında etkili isimler arasında yer alıyor. Aynı zamanda IŞİD’in “Türkiye emiri” olarak bilinen Halis Bayancuk’un da babası. Uzun süredir cezaevinde olan Bayancuk, 11 kişinin infazına dair talimat vermekle suçlanmış ve ağırlaştırılmış müebbet cezası almıştı. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine karar bozulmuş, yeniden yargılama süreci başlatılmıştı.
Kaynak:Haber Merkezi