2024 Yatırım Programı yayınlandı: İzmir metrosuna 3 bin lira ayrıldı

2024 Yatırım Programı yayınlandı: İzmir metrosuna 3 bin lira ayrıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 2024 Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlandı. İzmir ve İstanbul’daki alt yapı yatırımları, program içerisinde yer alınmazken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halkapınar-Otogar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 2024 Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlandı. İzmir ve İstanbul’daki alt yapı yatırımları, program içerisinde yer alınmazken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halkapınar-Otogar metro projesine 3 bin lira ödenek ayırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 2024 Yatırım Programı Resmi Gazetede yayımlandı.  Buna göre İBB’nin projesini tamamlayıp onay aldığı, finansmanını sağladığı Eyüpsultan–Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy–Beylikdüzü–TÜYAP Metro Hattı toplu ulaşım projelerine yatırım programında yer verilmedi.

Resmi Gazete’de yayınlanan 2024 Yılı Yatırım Programı’na göre, 10 senedir gündemde olan ve iktidarın yapmayı vaat ettiği 16 milyar 131 milyon 298 bin lira tutarındaki İzmir Halkapınar-Otogar metro hattı projesi için 2022 ve 2023 yıllarında olduğu gibi bu sene de sembolik olarak 3 bin lira bütçe ayrıldı.

T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaşı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yatırım programında uzun yıllardır gündemde olan İzmir Halkapınar-Otogar metro hattı projesi için 3 bin lira ödenek öngörüldü. Projeye 2022 ve 2023 yıllarında da 3 bin liralık bütçe ayrılmıştı. Geçen yıl 8 milyar 136 milyon lira olarak belirlenen 4.5 kilometre uzunluğundaki metro hattının bu yıl toplam proje tutarı ise 16 milyar 131 milyon 298 bin liraya çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İzmir’de destek verdiği tek kent içi raylı sistem projesinin bitiş tarihi de bir yıl ertelenerek 2027 yılı olarak güncellendi.

Yatırım ödeneğinden en yüksek payı ulaştırma-haberleşme sektörü aldı

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamındaki 1.006,9 milyar TL’lik yatırım ödeneğinden en yüksek payı yüzde 31,7 ile ulaştırma-haberleşme sektörü yatırımları aldı. 2024 yılında ulaştırma sektörü yatırımları için yüzde 162 artışla 319 milyar TL ödenek tahsis edildi. Özellikle demiryolu yük ve yolcu taşımacılığının geliştirilmesi amacı doğrultusunda Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu projesine 27,5 milyar TL, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu projesine, 16,3 milyar TL, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesine 14,2 milyar TL ödenek sağlandı.

İBB’nin projesini tamamlayıp onay aldığı, finansmanını sağladığı Eyüpsultan–Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy–Beylikdüzü–TÜYAP Metro Hattı toplu ulaşım projelerine yatırım programında yer verilmedi.

Karara tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sanki bir lütufmuş gibi. Ayıp! Bizim alacağımız krediye bir kefaleti yok. Ya da bir katkıları yok. Bir onay, yatırım planını almak. Ben şunu söyleyeyim. Eninde sonunda verecekler. Vermek zorundalar. Milletini cezalandıranı millet sevmez. Bu milleti. Cezalandırıyorlar. Ben Eyüpsultan'da, Bayrampaşa'da, Beylikdüzü'nde, Avcılar'da, Büyükçekmece'de, Başakşehir'de, Küçükçekmece'de hatta Bakırköy'de hatta Bahçelievler'de, gideceğim milletimize bunları şikayet edeceğim” dedi.