Denizbank'tan Seçil Erzan'la ilgili kamera kayıtlarına tepki

Denizbank'tan Seçil Erzan'la ilgili kamera kayıtlarına tepki
Denizbank, Seçil Erzan davasıyla ilgili CNN Türk'te yayınlanan görüntülere tepki gösterdi. Açıklamada bilirkişi raporunda bulunan görüntülerle ilgili iddia edilen tarih bilgilerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Seçil Erzan davası Türkiye'nin gündeminde konuşulmaya devam ediyor.

CNN TURK televizyonunda “A’dan Z’ye / Gündem” isimli programda Seçil Erzan'ın gözaltına alınmadan önce bankada para trafiğinin gerçekleştiği iddia edilen görüntüler servis edildi.


Denizbank ise söz konusu görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Banka, herhangi bir para trafiğinin gerçekleşmediğini ve görüntülerde iddia edilen tarihlerin de gerçeği yansıtmadığı savunuldu.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"CNN TURK televizyonu; 10.05.2024 tarihinde yayınlanan “A’dan Z’ye / Gündem” isimli programında, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2023/341 E. sayılı dosyası içinde yer alan CD’lerin ve disklerin görüntü ve çözümünün yapılması sonucu dosyaya giren 24.04.2024 tarihli bilirkişi raporundaki görüntüleri, gerçeğinden farklı olarak üretilmiş bir senaryo içinde, basın ahlakı ve hukuk kurallarına aykırı biçimde ekranlarına taşımıştır.

Yapılan yayın habercilik etiğine uygun olmadığı gibi; sonucu olarak ortaya çıkan bilgi kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla ekte sunulan detaylı açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.

Diğer yandan hatırlatmak isteriz ki; daha önce de aynı TV kanalı aynı muhabiri aracılığıyla, ilgili konu çerçevesinde Banka’nın üst düzey yöneticisinin Erzurum’da çekilmiş fotoğraflarını Fransa’da kayak tatilinde çekilmiş gibi aktararak gerçekleri saptıran müşteki avukatını ekranlarına çıkarmış ve yine kamuoyunu yanıltan bir habere imza atmıştı. "

Terim Arıcan, tüm süreçte Seçil Erzan’a 02.11.2022 tarihinde para teslim ettiğini belirttiği halde, “paraların bankada teslim edildiği anlar” alt yazısı ile verilen görüntüler 13.01.2023 tarihine ilişkindir. Terim Arıcan, olay tarihinin çok öncesinden bu yana bankamız müşterisidir. Yayında verilen 13.01.2023 tarihli görüntü, o tarihte gerçek bir bankacılık işlemi olan para çekme işlemi yapmak amacıyla şubeye gelişine ilişkin olup, bu görüntünün, halen görülmekte olan dava ile ilgisi olmadığı açıktır.

1-001.webp

ŞEKLİNDE GÖSTERİLEN GÖRÜNTÜLERİN BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE ORİJİNAL HALİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

2-1.webp