3 polis ‘işkence’ suçundan yargılanıyordu: Gezi Direnişi’nde çıplak arama davasının mütalaası açıklandı

3 polis ‘işkence’ suçundan yargılanıyordu: Gezi Direnişi’nde çıplak arama davasının mütalaası açıklandı
Mücella Yapıcı ile kızı Cansu Yapıcı’nın, Gezi Direnişi sırasında gözaltına alındıklarında çıplak aramaya maruz bırakılmalarıyla ilgili 3 polisin ‘işkence’ suçundan yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Gezi eylemleri sırasında gözaltına alınan mimar Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’yı çıplak aramaya maruz bırakan 3 polisin ‘işkence’ suçundan yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, davaya İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Gezi eylemleri sırasında nezarethane amiri olan başka suçtan tutuklu eski polis Levent Mustafaoğlu, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.

İki polise hapis talebi

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, iki kadın polisin üst aramasının gereklerine aykırı eylemlerde bulunduklarının anlaşıldığını kaydederek, her iki polise ayrı ayrı 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Savcı, o dönem nezarethane amiri olan diğer sanık Levent Mustafaoğlu'nun ise beraatini istedi.

Duruşma ertelendi

Mahkeme, müşteki ve sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.

Ne olmuştu?

Gezi Direnişi sırasında aralarında Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve 4 gün boyunca nezarethanede tutulmuştu. Aramayı yapan iki polis ve bir nezarethane amiri hakkında ise çıplak arama yapıldığı iddiasıyla olaydan 8 yıl sonra 'işkence' suçundan dava açılmıştı.