3 yıl önce 'tacizci' bugün 'tanık': İktidar medyası hafızasını kaybetti
Sabah gazetesi arşivini inkar eden bir haber yaptı. Gazete 3 yıl önce, 'cinsel taciz ve şantaj' iddialarıyla gündeme taşıdığı ve bu nedenle istifa ettiğini duyurduğu Veysi Uyanık'ı bugün aynı gazete tarafından 'güvenilir' kaynak olarak sundu.
GAZETE PENCERE - İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, kendi arşivini inkar eden bir haber yaptı. Gazete 3 yıl önce 'cinsel taciz' ve 'şantaj' iddialarıyla gündeme getirdiği ve bu nedenle CHP Bitlis İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurduğu Veysi Uyanık'ı bugün 'güvenilir kaynak' olarak kamuoyuna sundu!
Sabah gazetesinin 3 yıl önceki haberinde, Uyanık hakkında ciddi suçlamalar bulunuyordu. Bu nedenle Uyanık'ı, siyasi görevini bırakmak zorunda kalan bir isim olarak aktarmıştı.

Bu kez ise Sabah gazetesinden Murathan Yıldırım, Uyanık'a başka bir amaçla mikrofon uzattı. Gazetenin haberinde Uyanık, CHP’ye yönelik ağır ithamlarda bulunan bir 'tanık' olarak yer aldı. 'CHP'li Veysi Uyanık'tan çarpıcı açıklamalar: Ekrem İmamoğlu Özgür Özel'e ABD'de 3 milyon dolara ev aldı' iddiaları 'son dakika' olarak verildi.
Ancak üç yıl önce Sabah gazetesi Uyanık'ın istifasını şu sözlerle duyurmuştu: 'Nihayet istifa etti! Cinsel tacizden yargılanan CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık’ın istifa ettiği ortaya çıktı'
Yaşanan bu çelişki ise iktidar medyasının dün itibarsızlaştırdığını bugün ise 'tanık' olarak kamuoyuna yansıtması tepki çekti.
Kaynak:Haber Merkezi
