BBP seçime ayrı listeyle giriyor

BBP seçime ayrı listeyle giriyor
Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi, seçime ayrı liste ile girmeye karar verdi.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından basın açıklaması yapan Mustafa Destici, 14 Mayıs'ta...

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi, seçime ayrı liste ile girmeye karar verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından basın açıklaması yapan Mustafa Destici, 14 Mayıs'ta seçime ayrı listeden gireceklerini açıkladı. Destici şöyle konuştu:

"Şunu ifade etmiştim, Cumhur İttifakı'ndaki bütün partilerimiz ortak listeyle seçime giderse bu avantajlı olur. Diyelim ki 4 partimizin oyu 47-48, bununla çok rahat meclisin yüzde 55-60'ını çıkarabiliriz. Bu düşüncedeydim ama Milliyetçi Hareket Partimiz bu listeyi verince geriye 3 parti kaldı.

Bu arada Demokratik Sol Parti de Cumhur İttifakımıza dahil oldu. Hoş geldiniz diyorum, hayırlı olsun. Türkiye'nin en köklü siyasi partilerinden biri. Merhum Bülent Ecevit Türkiye'de birkaç dönem başbakanlık yapmış ve Türkiye'ye hizmet etmiş, Kıbrıs Barış Harekatı'nda başbakanlık yapmış kıymetli bir siyaset adamıydı. Onun geride bıraktığı partisinin Cumhur İttifakı'nı destekliyor olması kıymetlidir. Sol seçmene de bir mesajdır.

Hepimiz ayrı listelerle seçime giriyoruz. Fatih Erbakan Bey'le de görüşeceğim. Üzerimize düşen her şeyi yapmış olarak sahaya çıkacağız. Fatih Erbakan görüşmesi belki bugün belki yarından da yakın."