4 yıldır başları dönüyor

4 yıldır başları dönüyor
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Kırklareli ve Edirne’yi ziyaret etti. Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’nda...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Kırklareli ve Edirne’yi ziyaret etti. Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslenen İmamoğlu, “Yolumuz uzun, gençliğimiz var, enerjimiz de var. Trakya’dan, Kırklareli’nden başlayalım dedik. Sizlerle birlikte tarih yazmak için yola çıktık” dedi. 2019 yerel seçim sonuçlarına işaret eden İmamoğlu “İstanbul’da milletimiz sandıkta öyle bir demokrasi tokadı attı ki hâlâ akılları başlarına gelmedi, 4 yıldır başları dönüyor, hala sendeliyor. Var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye, var mısınız bir demokrasi tokadı daha atmaya?” diye seslendi. “İktidar istiyoruz. Niçin” diye soran İmamoğlu “Bir avuç insan değil, bir kişinin iktidarı hiç değil, bir ailenin iktidarı asla değil. Biz, 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık” dedi.



“İNCE” GÖNDERME
İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet’in doğumunun 591’inci yılı kutlanması kapsamında gittiği Edirne’de de vatandaşlara seslendi. “Birleşmek zorundayız” diyen İmamoğlu, “Ben bu birliğin dışında kalacağım, kendi gücümü göstereceğim’ diyen hata yapar. Başkasının ekmeğine yağ sürer. O başkası demokrasiyi istemeyendir. Biz demokrasiyi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİ TURDA KAZANACAĞIZ”
İftar programına da katılan İmamoğlu yaptığı konuşmada seçimi birinci turda kazanacaklarını söyledi. İmamoğlu “Bizim yola çıkışımızın en büyük ödülü birinci turda seçimi kazanmaktır ve kazanacağız. Benim bütün bu sözlerim siyaset arenasınadır. Siyaset arenasında yol yürüyen insanlara dairdir. Elbette ki herkes üstüne düşeni alacaktır diye düşünüyorum” dedi.