5 KURUŞ ÖDEMEYECEKLER

5 KURUŞ ÖDEMEYECEKLER
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde düzenlenen “Millet Buluşması”nda yaptığı konuşmada, seçimin ardından milletvekillerinin...

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde düzenlenen “Millet Buluşması”nda yaptığı konuşmada, seçimin ardından milletvekillerinin ihale peşinde koşmaması, daha nitelikli bir Meclis yapısı oluşturulması için Millet İttifakı liderleri olarak siyasi ahlak kanunu çıkaracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Devletin dini adalettir, adaletin olmadığı yerde devlet çürür. Ahlak, adalet ve liyakat üzerine yeni bir düzen inşa edeceğiz,” dedi.



DEPREMZEDEYE ÜCRETSİZ EV
Kılıçdaroğlu, iktidarın depremzedelere parayla ev yapmasına tepki gösterdi, yıkılan bütün binaların “5 kuruş almadan” yeniden yapılacağı sözünü yineledi. CHP lideri, “Sizden helallik istediler. Öyle helallik olmaz. ‘Ben bu binaları size hiçbir ücret almadan teslim ettiğimde helallik isteyeceğim... O 418 milyar doları da sizin için alacağım,” ifadesini kullandı. Müteahhitlik sistemini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Her önüne gelen müteahhitlik mi yapar ya! Bunu kurala bağlayacağız. Bir diploması, sınavı olması lazım,” dedi.

SARAYLARDA GÖZÜM YOK
Kılıçdaroğlu, “Niye kutuplaşıyoruz?” diye sordu ve ekledi: “Sevgiyi, barışı, hoşgörüyü, kardeşliği, birlikte yaşamayı sağlamak için yola çıktım. Saraylarda gözüm yok. Sizler gibi yaşamak istiyorum. Büyük ideallerin peşinde koşan bir Türkiye hayal ediyoruz. Ortadoğu’nun, Akdeniz’in en güçlü ülkesi Türkiye olabilir.”

SPD Eş Başkanları ile gündem “deprem”

Kılıçdaroğlu Gaziantep’te, Almanya’da iktidardaki koalisyonun büyük ortağı olan, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Başkanları Saskia Esken ve Lars Klingbeil ile de bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kentteki bir çadırda yapılan görüşmenin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “Özellikle İstanbul ve Hatay için verecekleri katkı bizim için son derece değerli,” dedi. Klingbeil de geniş bir heyetle deprem bölgesine geldiklerini ifade ederek “Almanya deprem bölgesine mali yardım yapan en büyük donör ülke konumunda. Bölgenin yeniden imar edilmesi konusunda Almanya’nın nasıl bir destek sağlayabileceğini de görüştük. Özellikle Hatay’ın yeniden yapımı, İstanbul’un depreme daha iyi hazırlanabilmesi için katkı yapabilirler. Almanya İmar Bakanı Klara Geywitz ile doğrudan bu konuyu ele alacağız,” diye konuştu.