62 yaşında çalışmak zorunda kalan Fahrettin Ay iş cinayetinde hayatını kaybetti!

Kayseri'de bir geri dönüşüm tesisinde çalışan 62 yaşındaki Fahrettin Ay, kepçenin altında kalarak hayatını kaybetti.

62 yaşında çalışmak zorunda kalan Fahrettin Ay iş cinayetinde hayatını kaybetti!

GAZETE PENCERE - Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bir geri dönüşüm tesisinde iş cinayeti yaşandı. Kepçenin altında kalan 62 yaşındaki işçi hayatını kaybetti.

Hasanarpa Mahallesi Bora Sokak'ta bulunan belediyeye ait geri dönüşüm tesisinde çalışan Fahrettin Ay (62), Ş.A'nın (39) kullandığı kepçenin altında kaldı. Sağlık ekipleri, Ay'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Ay'ın cansız bedeni, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Evrensel'in haberine göre; İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin raporlarına göre, ezilme ve göçük -ki buna iş makinelerinin altında kalma, geri manevra esnasında ezilme ve fabrika içi araç kazaları dahil- Türkiye'deki tüm iş cinayeti nedenleri arasında, trafik ve yüksekten düşme vakalarından sonra, ilk sıralarda yer alıyor.

Yine İSİG'in yıllık raporlarına göre, Türkiye'de her yıl hayatını kaybeden işçilerin yaklaşık yüzde 12'sini 60 yaş ve üzeri işçiler oluşturuyor. Yılda ortalama 200 ila 250 arasında 60 yaş üstü işçi çalışırken can veriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar