ABD ve Batı devletlerinin özel kuvvetleri Ukrayna’da

ABD ve Batı devletlerinin özel kuvvetleri Ukrayna’da
Rusya ile savaşında Ukrayna’ya destek veren ülkeler mühimmat ve yaptırımla yetinmeyerek askeri güçlerini de sahaya göndermiş.Rusya ve Ukrayna arasındaki bir yılı aşkın savaşın ABD ve Batı ülkeleri boyutu, ABD’den sızan...

Rusya ile savaşında Ukrayna’ya destek veren ülkeler mühimmat ve yaptırımla yetinmeyerek askeri güçlerini de sahaya göndermiş.

Rusya ve Ukrayna arasındaki bir yılı aşkın savaşın ABD ve Batı ülkeleri boyutu, ABD’den sızan istihbarat belgeleri ile gün yüzüne çıkıyor. Başta ABD, İngiltere ve Fransa olmak üzere Batılı ülkelerin özel kuvvetlerinin sahada olduğu öğrenildi.

ABD'den internete sızan 'çok gizli' belgelere göre Ukrayna'da aralarında İngiltere, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bulunduğu birçok Batılı ülkenin özel askeri kuvvetleri sahada faaliyet gösteriyor.

TIKLAYIN- ABD’yle NATO arasında Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili gizli belgeler sızdı

Ülkelerin Ukrayna’da bulundurduğu özel kuvvet sayısı şu şekilde:

İngiltere: 50

Letonya: 17

Fransa: 15

ABD: 14

Hollanda: 1

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'un doğruluğunu teyit ettiği belgelerde ayrıca Ukrayna'nın bahar aylarında Rusya'ya karşı başlatmayı planladığı düşünülen karşı saldırı hazırlıklarının ayrıntıları da dahil olmak üzere Rus işgali hakkında detaylı bilgiler bulunuyor. Sızan diğer bir belgede ise savaşta hayatını kaybeden sivil ve asker sayısında oynama yapıldığı da görülüyor.