Abdüllatif Şener: İlk turda Sinan Oğan'a oy verdim, 2. turda geçersiz oy kullandım

Abdüllatif Şener: İlk turda Sinan Oğan'a oy verdim, 2. turda geçersiz oy kullandım
Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Abdüllatif Şener, Halk TV'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Şener, 14 Mayıs seçimlerinden sonra partiden istifa ettiğini ve henüz CHP milletvekiliyken 14 Mayıs'ta...

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Abdüllatif Şener, Halk TV'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Şener, 14 Mayıs seçimlerinden sonra partiden istifa ettiğini ve henüz CHP milletvekiliyken 14 Mayıs'ta Sinan Oğan'a oy verdiğini açıkladı.

Son olarak NTV'de katıldığı canlı yayında CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirileriyle gündeme gelen Abdüllatif Şener, 23 Mayıs'taki o yayına çıkmadan birkaç saat önce CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Şener, 14 Mayıs milletvekili seçiminde CHP'ye oy vermediğini söyledi. İkinci turda ise yine Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini, geçersiz oy kullandığını ifade etti.

14 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'den istifa ettiğini söyleyen Şener şunları şöyle konuştu:

"Konuşmalarımda tüm söylediklerim teknik niteliktedir. Bir partiden ya da adaydan olmakla ilgisi yoktur. 2017 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dedikleri, benim ucube sistem dediğim sistemi CHP'lilerin 'Tek Adam' rejimi olarak anlatıyoruz. Ancak bu söylemin diğer boyutunu kimse tartışmıyor. O konuşmamda ilk kez ben bu manzarayı ortaya koydum.

Manzara şu, eğer Cumhurbaşkanı başkanı ve meclis tek parti ya da ittifakta bulunursa ortada denge denetim mekanizmaları kalmayan bir otoriter yapı ortaya çıkıyor. Ancak meclis başka bir ittifakta cumhurbaşkanlığı başka bir ittifakta olunca başkanlık dominant bir yapıya geçemiyor. Hatta meclis çoğunluğu hangi ittifakta ise o daha güçlü olabiliyor. Ve bu durum bir kaos yaratıyor.

CHP'de 2. tur umudu yoktu

Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler.

NTV'deki mülakatı kendisi istemiş

NTV'ye seçim tablosuyla ilgili şeyler söyleyeceğimi söyleyerek gittim. Ayrıntıya girmedim.

Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı eli kolu bağlı olacaktı. Hükümet ek bütçeyi bile çıkartamayacaktı. Bu hükümet 1 yıl dayanamazdı. CHP'nin 40 yılını yerdi o dönem.

"Aday olsaydım söylemezdim"

Milletvekili adayı olsaydım, NTV yayınındaki söylediklerimi söylemeyi herhalde düşünmezdim.

-Cumhurbaşkanı adayı olsaydı ve ilk turda kazanamasaydı, 'bana oy vermeyin' der miydi?- Bu hiçbir adayın söyleyeceği bir şey değildir. Ama aday olmayanın söylemesi gereken bir durumdur.

Oy tercihlerini açıkladı

1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Milletvekili seçiminde oy vermedim.

Sinan Oğan'a oy verdiğimde CHP milletvekili değildim, seçim yapılırken vekillik düşer.

"NTV canlı yayınını önceden planlamıştım"

NTV canlı yayınını önceden planlamıştım. CHP'den sabah istifa ettim ve öğleden sonra canlı yayına katıldım.

"Milletvekili değilken de CHP'ye oy verdim"

Kırgınlık hisseden CHP'liler bilmelidir ki yıllarca CHP'de olan insanlardan çok daha fazla mücadele ettim CHP'de. Sadece CHP'de milletvekilliği yaptığım dönemde değil, milletvekili değilken bile. Başbakan yardımcılığı yaptığım dönemde bile. Ben 2007'den sonraki yıllarda, milletvekili değilken de oy verdim.

"Erdoğan'la görüşmedim"

Tayyip Erdoğan ve yakın çevresiyle bağlantılı kimseyle hiçbir iletişimim olmadı. 6 ayı geçmiştir, Bülent Arınç'la yemek yedim. Orada CHP'den aday olan bir arkadaş da vardı. 6-7 kişinin olduğu bir yemekti. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sohbetler oldu. Bülent Arınç'ın eğilimlerinin hepsini Kemal Kılıçdaroğlu'na anlattım.

AK Parti'den bugüne kadar teklif gelmedi. Şu anda Kemal Bey de, Meral Hanım da, Erdoğan da görüşelim derse görüşürüm. Herhangi bir partiye katılmayacağım. AK Parti dönemiyle ilgili bir kitap yazdım. Belki CHP'yle ilgili bir kitap yazarım.

FETÖ iddiası

Bazı şeyleri söylemek istemiyorum ama zorla söylettireceksiniz. Partide beni Avrupa'da görevlendirdiler. Beni asıl rahatsız eden, 2015 yılı kasımında da Kemal Bey beni aday yapacağını söylemişti. Haziranda MHP'den teklif almıştım. Genel Merkez'de Kemal Bey'i ziyaret ettim. Memnun olurum dedim. Beni Antep 1. sıraya koymuşlar ama daha sonra çıkarmışlar. Ben FETÖ etkisiyle listeden çıkarıldığım kanaatine ulaşmıştım. Listede olmamamı Kemal Bey de çok önemsediği için 2018 seçimlerinde vekil olduktan sonra ilk gördüğü yerde görüşelim dedi ve görüştüğümüzde beni neden listeye almadığını açıkladı. Ben kendisini konuşturmadım. Alınganlık oluşturmadım dedim. Geçici bir konjonktürdür diye düşünüyordum ama FETÖ etkisini Avrupa gezilerim sırasında da gördüm.

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu'na bu yüzden muhalifim

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Milletvekilliği teklifini Tanju Özcan'ı istemediği için reddettiğini söyleyen Şener'e cevap verdi: Kılıçdaroğlu'na bu yüzden muhalifim. Kılıçdaroğlu'nu yıllarca sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştığı için eleştirdim.