Abdurrahman Tutdere'nin ev hapsi kararı kaldırıldı
Görevden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin ev hapsi kaldırıldı.
Tutdere'nin bileğinde takılı olan elektronik kelepçe, ev hapsi kararının kaldırılması sonrası çıkarıldı. O anlar kameralar tarafından kaydedildi.
Tutdere, kelepçesinin çıkarılmasının ardından şu açıklamayı yaptı:
"Maruz kaldığımız haksız ve hukuksuz uygulama sonucu ayağımıza takılan kelepçe mahkemenin hukuka uygun verdiği karar doğrultusunda söküldü.
Bu süreçte evime kadar gelerek ziyarette bulunan ve destek olan tüm hemşehrilerime, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Türkiye'nin vicdanı bu kelepçeyi başından beri kabul etmemişti. Ben bir hukukçu olarak bu yanlıştan dönüleceğine olayın başından beri inanıyordum. Umudum ve dileğim kısa süre içerisinde Adıyaman halkının saf ve temiz oylarıyla bize teslim ettikleri görevime dönmek ve kaldığımız yerden halkımıza hizmet etmektir.
6 Şubat'ın yaralarını sarmak adına halkımız ve ekibimizle birlikte aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.
Bu süreçte destek olan başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere, destekleriyle bizi yalnız bırakmayan tüm milletvekillerimize, her kesimden her siyasi görüşten dostlarımıza ve hemşehrimize, dayanışmalarını esirgemeyen, çok büyük bir emekle süreci takip eden kıymetli meslektaşlarıma, tüm avukatlarımıza teşekkür ediyorum.
İnşallah kısa süre içinde milletin iradesi olan tüm belediye başkanlarımız ve adalet bekleyen herkes özgürlüğüne kavuşur..."
Kaynak:Haber Merkezi