CHP'den Adalet Bakanlığı'nın 'Mansur Yavaş yargılansın' başvurusuna tepki: Bu Ankara seçimlerine bir darbe girişimidir

CHP'den Adalet Bakanlığı'nın 'Mansur Yavaş yargılansın' başvurusuna tepki: Bu Ankara seçimlerine bir darbe girişimidir
Mansur Yavaş'ın belediye başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklaması sonrası Adalet Bakanlığı'ndan dikkt çeken bir hamle geldi. Bakanlık, Gökçek'e yakın bir isimle Yavaş arasında 3 yıl önce sonuçlanan davada kararın...

Mansur Yavaş'ın belediye başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklaması sonrası Adalet Bakanlığı'ndan dikkt çeken bir hamle geldi. Bakanlık, Gökçek'e yakın bir isimle Yavaş arasında 3 yıl önce sonuçlanan davada kararın bozulmasını istedi. CHP Ankara Milletvekili Umut Doğan ise duruma tepki göstererek, "Bu Ankara seçimlerine bir darbedir" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile 2019 yılında Sözcü Gazetesi’nde TOGO Kuleleriyle ilgili yapılan röportaj hakkında hem Sinan Aygün’ün hem de Melih Gökçek’in avukatlığını yapan Mehmet Ali Alan tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ve savcılık konu hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Adalet Bakanlığı, Mansur Yavaş’ın adaylığının açıklanmasının hemen ardından mahkemenin yaklaşık üç yıl önce aldığı takipsizlik kararını kanun yararına bozma istemi ile başvuruda bulundu. 

Mansur Yavaş'ın belediye başkanlığına yeniden adaylığını açıklaması sonrası bakanlıktan gelen bu hamleye ise tepkiler gecikmedi.

"Ankara seçimlerine darbe girişimidir"

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara'daki seçimlere doğrudan müdahale edildiğini belirterek şunları söyledi:

Adalet Bakanlığı bugün itibariyle Ankara seçimlerine müdehale etmiştir. Bu Ankara halkının iradesine karşı yapılan bir darbe girişimidir. Siyasallaşmış yargının şu anda nasıl işlediğine dair somut bir örneği bugün hep birlikte yaşadık.

ayın Adalet Bakanına sesleniyorum; işi gücü bıraktınız da kişisel dosyaların pekine mi düştünüz? Başka işiniz gücünüz yok mu sizin? Siyasi operasyonlarınıza biz alışığız zaten de, şimdi de hukuka doğrudan müdahale mi etmek istiyorsunuz? Buradan duyuruyoruz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ankara’nın 100 yılını çalanların hukuk sopasıyla Ankara’nın iradesine müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. En başta da söylediğim gibi Adalet Bakanlığı Ankara seçimlerine müdehale etmiştir. Bu Ankara seçimlerine bir darbe girişimidir.