Adalet Yürüyüşü yanlış olur

Adalet Yürüyüşü yanlış olur
CHP’li Enis Berberoğlu ve HDP’li iki ismin vekilliğinin düşürülmesinin Erdoğan’ın “gerilim yaratma” politikasının sonucu olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz, bu...

CHP’li Enis Berberoğlu ve HDP’li iki ismin vekilliğinin düşürülmesinin Erdoğan’ın “gerilim yaratma” politikasının sonucu olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz, bu oyunu bozacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’ten Fikret Bila’nın sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidarın ülke sorunlarını çözecek gücü kalmadığını, bu nedenle muhalefeti sokağa dökerek çıkacak gerginlikten faydalanmak istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz, bu oyunu bozacağız. Pozitif politika yapmaya devam edeceğiz. Eskiden CHP’nin hakkında ‘sadece eleştiren bir parti’ algısı vardı. Ancak, artık sadece eleştirmiyoruz, çözümü de birlikte söylüyoruz” dedi.
Salgın nedeniyle ertelenen kurultayı ağustos ayında Ankara’da yapmayı planladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu kurultayın adını ‘İktidar Kurultayı’ koyduk. Çünkü iktidara yürüyoruz. Halk artık iktidar değişikliği istiyor. Sorunlarını çözen bir iktidar görmek istiyor. İlk seçimde bu değişimi yapacağına ve bizi iktidara getireceğine inanıyorum” diye konuştu.
CHP’li ve HDP’li isimlerin vekilliklerinin düşürülmesi talimatını Erdoğan’ın verdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Şentop’un Erdoğan’ın talimatınıı yerine getirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun AYM’ye yaptığı başvurunun sonucunun beklenmeden vekilliğinin düşürülmesinin anayasaya aykırı olduğunu vurgulayarak, “em dönem sonu hem Anayasa Mahkemesi’nin kararını da beklemeleri gerekirdi” dedi.

‘Bu koşullarda Adalet Yürüyüşü’nü yanlış buluyorum’

Enis Berberoğlu 2017’de tutuklanınca Ankara’dan İstanbul’a “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, “İkinci bir “Adalet Yürüyüşü” düşünüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bugün koşullar farklı. Bu koşullarda böyle bir yürüyüşü yanlış buluyorum. CHP’nin de diğer muhalefet partilerinin de çok dikkatli olmaları lazım. Gerginlik yaratacak, provokasyonlara açık eylemlerden uzak durmalıyız. Çünkü Erdoğan’ın istediği zaten bu. Muhalefeti provokasyonlara açık şekilde sokağa dökmek ve bu gerginlik üzerinden politika yapmak. Bu tuzağa düşmemeliyiz, Erdoğan’ın oyununu bozmalıyız.”