Ahmet Davutoğlu: En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti

Ahmet Davutoğlu: En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, genel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden girmeyi son çare olarak tercih ettiğini açıkladı.Miilet İttifakı partilerinden Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, genel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden girmeyi son çare olarak tercih ettiğini açıkladı.

Miilet İttifakı partilerinden Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti, 14 Mayıs Genel Seçimleri'ne CHP listelerinden aday göstererek girdi ve bu sayede Meclis'e 39 milletvekili soktu.

Muhalefetin Meclis çoğunluğunu sağlayamamasının ardından bu karar CHP seçmeni tarafından çok eleştirildi. Diğer partiler de çabasız şekilde milletvekili çıkarmakla itham edildi.

Ahmet Davutoğlu, Medyascope'ta Ruşen Çakır'a değerlendirmelerde bulundu ve CHP listelerinden seçime girmeyi öncelikli olarak tercih etmediğini açıkladı:

"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Her şeyi denedim. İYİ Parti’ye teklif götürdüm, ‘Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım’ dedim. Kimse bizim oportünist bir tavır sergilediğimizi söyleyemez.”