'Ahmet'in Türküsü'nün yapım şirketinden açıklama: Vizyona girmesine engel kalmadı

'Ahmet'in Türküsü'nün yapım şirketinden açıklama: Vizyona girmesine engel kalmadı
Ahmet Kaya'nın hayatını merkeze alan Ahmet'in Türküsü filmiyle ilgili açıklama geldi. Şirket, "Filmin vizyona girmesiyle ilgili önünde hiçbir engel kalmamıştır" dedi. Film 1 Mart'ta vizyona giriyorVizyona girmesine günler kala...
Ahmet Kaya'nın hayatını merkeze alan Ahmet'in Türküsü filmiyle ilgili açıklama geldi. Şirket, "Filmin vizyona girmesiyle ilgili önünde hiçbir engel kalmamıştır" dedi. Film 1 Mart'ta vizyona giriyor

Vizyona girmesine günler kala Gülten Kaya'nın itirazlarıyla gündeme gelen Ahmet'in Türküsü' filmi hakkında yapım şirketi Erbay Medya da yasal sürece ilişkin açıklama yaptı. Yapım şirketinden yapılan açıklamada, sanatçının aile tarafından başlatılan dava süreci hatırlatılarak "Filmin vizyona girmesiyle ilgili önünde hiçbir engel kalmamıştır" denildi.

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatacak olan 'Ahmet'in Türküsü' filmi hakkında Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu da bir açıklama yapmış ve filmi ticari bir sömürü aracı olarak nitelendirmişti.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Gülten Kaya'nın gündem olan sözlerinin ardından yapım şirketi Erbay Medya, filmle ilgili açıklama yaptı.

Erbay Medya'dan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: "Müzik dünyasının unutulmaz ismi Ahmet Kaya'nın hikâyesini farklı bir pencereden anlattığımız ve heyecan duyduğumuz 'Ahmet'in Türküsü' filmi hakkında son günlerde çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberler bizleri çok üzmüştür. Filmimiz hakkında daha önce başlatılan yasal süreç lehimize sonuçlanarak kesin kararla tamamlanmış olup filmin vizyona girmesiyle ilgili önünde hiçbir engel kalmamıştır. Duayen isim Ahmet Kaya'yı çok özel anılarla anlattığımız ve sevenleriyle buluşturmak istediğimiz filmimiz 1 Mart Cuma günü tüm sinemalarda vizyona girecektir."

Gülten Kaya'nın itirazı ve konuya ilişkin açıklaması şöyle: "Aramızdan 24 yıl önce ayrılan ve iradesini bizlerin temsil ettiği sanatçı Ahmet Kaya hakkında yapıldığı iddiası bulunan, adına "film" demekten hicap duyduğumuz, başta sanatçının kendisine ve tüm sevenlerine yapılmış bir saygısızlık olarak gördüğümüz bu ticari projeyi asla desteklemediğimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."