AKP'den liste açıklaması: Aksini düşünmedik bile

AKP'den liste açıklaması: Aksini düşünmedik bile
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ''Cumhur İttifakı ortak liste yapacak mı?'' sorusuna ''AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah ayrı liste yapıyor'' yanıtını verdi. Yavuz, “Bunun aksini...

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ''Cumhur İttifakı ortak liste yapacak mı?'' sorusuna ''AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah ayrı liste yapıyor'' yanıtını verdi. Yavuz, “Bunun aksini düşünmedik bile” iddiasını dile getirdi.

NTV canlı yayınında konuşan Yavuz, “Cumhur İttifakı ortak liste yapacak mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“İttifakın içinde yer almış her parti barajı aşacak demektir. Ancak otomatik olarak milletvekili çıkaracağı anlamına gelmiyor. Biz 81 ilin tamamında kendi listemizi çıkaracağız. Cumhur İttifakı içindeki partilerin de kendi listeleri ile seçime gitmek gibi bir düşünceleri var. Bunun aksini tartışmadık düşünmedik. Daha 4 gün var bundan sonra ne olur ne olmaz bilmem. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi ayrı liste yapıyor.”

TIKLAYIN - Millet İttifakı’ndan ortak liste kararı

"3 DÖNEM KURALI GENİŞLETİLEBİLİR, BİZİM İÇİN MAKAMLAR ÖNEMLİ DEĞİL

AK Parti’nin tüzüğünde yer alan “3 dönem” kuralı hakkında tam bir karar verilmediğini bildiren Yavuz, “Ben de 4 dönem milletvekili olarak bu kuralın genişletilerek uygulanmasının partimize faydasının olacağını düşünüyorum. Bizim için makamlar önemli değil” dedi.