Akbelen'de eylemciyle tartışan CHP'li Ali Mahir Başarır o anları anlattı

Akbelen'de eylemciyle tartışan CHP'li Ali Mahir Başarır o anları anlattı
Muğla'nın Milas ilçesi İkizdere köyünde bulunan Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait Yeniköy-Kemerköy santralında kullanılacak kömür için arama sahasını genişletme çalışmaları...

Muğla'nın Milas ilçesi İkizdere köyünde bulunan Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait Yeniköy-Kemerköy santralında kullanılacak kömür için arama sahasını genişletme çalışmaları kapsamında ağaç kesimine karşı köylüler ve doğaseverler 5 gündür direniyor. Bugün bölgeye CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve parti yöneticileri gitti. Ali Mahir Başarır ve eylemciler arasında tartışma çıktı, Başarır o anları anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Akbelen Ormanı’na gitti. Kılıçdaroğlu'na eşlik eden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır eylemcilerle tartıştı. Bir kadına karşı sert tavrı dikkati çeken Başarır, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

"En başından provokasyon çıkarmak için uğraşıyorlardı"

Gerçek Gündem'e konuşan Başarır, “Biz bölgeye Genel Başkan gideceği için daha öncesinden keşfe gittik. Orada bulunanlar ‘niye geç kaldınız’ dediler. Anlattım olanları. O sırada iki köylü kadın benimle fotoğraf çektirmek istedi. Onları kırmadım. Orada bulunan birkaç kişi ‘siz artist misiniz ne fotoğraf çektiriyorsunuz’ dedi. Daha sonra da köylü kadınlara dönüp, ‘niye bunula fotoğraf çektiriyorsunuz’ diye bağırdılar. En başından provokasyon çıkarmak için uğraşıyorlardı. Videosu çekilen anın ardından aynı iki insan yine yanıma geldi. Ve aynı saldırgan üslupla devam ettiler” dedi.