Akıl tutulması

Akıl tutulması
“Minik serçe” lakaplı sanatçı Sezen Aksu’nun 2017’de çıkardığı “Şahane bir şey yaşamak” adlı parçasını, YouTube kanalında yeniden paylaşması gündem yarattı. Bazı kesimler, şarkıda geçen “Selam söyleyin,...

“Minik serçe” lakaplı sanatçı Sezen Aksu’nun 2017’de çıkardığı “Şahane bir şey yaşamak” adlı parçasını, YouTube kanalında yeniden paylaşması gündem yarattı. Bazı kesimler, şarkıda geçen “Selam söyleyin, o cahil Havva ve Adem’e” sözleriyle Hazreti Adem ve Hazreti Havva’ya hakaret edildiğini öne sürdü. Tartışmalarla birlikte Sezen Aksu’ya yönelen hedef göstermeler, tehdit boyutuna ulaştı.

İlahiyatçı İhsan Şenocak, devleti sessiz kalmakla suçlayarak “Hz. Adem’e ve Hz. Havva’ya hakareti sanat zannetmek, öyle büyük bir rezilliktir ki hadise karşısında ‘utanmak’ kelimesi namütenahi bir utanç içerisindedir. Devlet, tapusunda dedemiz Alparslan’ın İslam mührünü taşıyan Anadolu’da Hz. Meryem’e ve Havva’ya sövmeye daha ne zamana kadar sessiz kalacak?” paylaşımını yaptı.

BAHÇELİ DE KATILDI


MHP Genel Başkanı Başkanı Devlet Bahçeli, “Hazreti Adem ile Havva’ya cahil diyen sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme. Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir” dedi.

EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTO


Mili Beka Hareketi adlı oluşum da önceki gün akşam saatlerinde Sezen Aksu’nun Beykoz Kanlıca’daki evinin önünde basın açıklaması yaptı. İstanbul’da son dönemde Enes Kara başta olmak üzere birçok eyleme müdahale eden polisin, bu açıklamaya izin vermesi dikkat çekti.

Sanatçı Sezen Aksu’yu, şarkı sözleri nedeniyle hedef alan Milli Beka Hareketi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla biliniyor. Milli Beka Hareketi Derneği Başkanı Murat Şahin, 2020 yılının Ağustos ayında bir video paylaşarak, AKP’li Metin Külünk’ün derneğe baskın yaparak kendilerini tehdit ettiğini açıklamıştı. Şahin’in aracında polis çakarı, polis telsizi ve polis kimliği bulunduğu iddiaları da gündeme gelmişti.

AKSU’YA SUÇ DUYURUSU
Ankara’da önceki gün Avukat Mikail Yılmaz öncülüğünde bir grup, Sezen Aksu hakkında, “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

DİYANET’TEN AKSU UYARISI
Diyanet İşleri Başkanlığı da bu konuda sessiz kalmadı. Son zamanlarda Hz. Adem, Hz. İsa, Hz. Havva ve Hz. Meryem’e yönelik tartışmalar ve polemikler yapıldığını savunan Diyanet, dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili yapılan her açıklamada dikkatli olunmasını istedi, bu tür tutum ve davranışları “en hafif tabirle saygısızlık” olarak niteledi.

İMAMOĞLU’NDAN DESTEK
Öte yandan Sezen Aksu’ya birçok kişiden de destek geldi. Bunlardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Twitter paylaşımında Sezen Aksu, Tarkan ve Mustafa Sandal’ı etiketleyen İmamoğlu, “Sanatçıdır konuşacak. Sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan de önceki akşam sosyal medya hesabında Sezen Aksu’yu savundu.

Aksu’ya gelen eleştirilerden sonra Mustafa Sandal ve Seda Sayan, ünlü şarkıcıya destek çıktı. Sandal da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım sonrası bazı çevrelerce hedef gösterildi.

KONYASPOR'DAN AHMET ÇALIK İÇİN SEZEN AKSU'LU ANMA

Konyaspor’un Adana Demirspor ile oynadığı maç öncesi, Ahmet Çalık için anma töreni düzenlendi. Kulüp tarafından taraftara ön yüzünde Ahmet Çalık fotoğrafı ve giydiği formanın numarası olan 6 ile Ahmet Çalık’ın anısına yazısı ile arka yüzünde ‘Doymadım doyamadım sevmelere seni ben’ adlı şarkı sözü bulunan atkı ve kırmızı karanfil dağıtıldı.

Ardından Ahmet Çalık için Sezen Aksu’nun “Doymadım doyamadım” adlı şarkıyla hazırlanan klip gösterildi. Klipte Ahmet Çalık’ın maç ve antrenmanlardaki görüntüleri yayınlandı.

Gazeteci Fatma Karaağaç görüntüleri “Bir stadyum dolusu insan acısını Sezen’in sesine ve sözüne bırakmış…” sözleriyle paylaştı.