Akit’in ‘sarı zarf’ iddiasına faturalı yanıt: İBB itirafçısının şirketinden Akit TV’ye 5 milyonluk ödeme

Akit’in bazı gazetecilerin CHP’den para aldığı iddiasına Murat Ağırel’den sert yanıt geldi. İddiaları yalanlayan Ağırel, Akit TV’ye İBB davasında itirafçı olan Murat Gülibrahimoğlu’nun şirketinden 5 milyonluk ödeme yapıldığını gösteren faturayı paylaştı.

Akit’in ‘sarı zarf’ iddiasına faturalı yanıt: İBB itirafçısının şirketinden Akit TV’ye 5 milyonluk ödeme

GAZETE PENCERE - Yeni Akit, CHP Genel Merkezi’nde bazı gazetecilere “sarı zarflarla para aktarıldığı” iddiasını manşetine taşıdı. Haberde adı geçen gazetecilerden Murat Ağırel, iddiaları yalanlayarak Akit’e sert tepki gösterdi.

Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün sözde bir gazete, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan iddialarla gazeteci arkadaşlarımın yanı sıra benim ismimi de hedef göstermiştir” dedi.

CHP’nin Adana’da düzenlediği Yerel Medya Buluşması’na, memleketi olması nedeniyle katıldığını belirten Ağırel, etkinlik kapsamında herhangi bir otelde konaklamadığını, baba evinde kaldığını söyledi.

Ağırel, “Bu katılım karşılığında tarafıma teklif edilmiş herhangi bir telif ödemesi, maddi menfaat ya da başka bir karşılık söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

'ELİNİZDE BELGE VARSA YAYIMLAYIN'

Gazeteciliğin belgeyle yapılacağını vurgulayan Ağırel, Akit’in iddialarını “iftira” olarak nitelendirdi. Ağırel, “Madem gazetecilik yapıyorsunuz, hodri meydan: Elinizde belge varsa yayınlayın. Yoksa insanlara çamur atarak itibar suikastı yapmayı bırakın” dedi.

Ağırel, daha sonra Akit TV’ye yapılan bir sponsorluk ödemesine ilişkin e-fatura paylaştı. Faturada, “Kuzey İstanbul Modern İnşaat A.Ş.” tarafından “AKİT TV SPONSORLUK HİZMETİ” açıklamasıyla 30 Ocak 2024 tarihinde 5 milyon 700 bin TL’lik ödeme yapıldığı görüldü.

‘HANGİ YAYIN KARŞILIĞINDA ALDINIZ?’

Ağırel, söz konusu şirketin İBB davasında etkin pişmanlıktan yararlanan Murat Gülibrahimoğlu ile bağlantılı olduğunu belirterek Akit’e şu soruyu yöneltti:

“İBB davasında sahte faturalarla ve kaçak dökümden gelen paraları akladığı iddia edilen, etkin pişmanlıktan yararlanan Murat Gülibrahimoğlu’nun şirketinden seçimlerden sadece 2 ay önce hangi sponsorluk için 5 milyon 700 bin TL aldınız?”

Ağırel, ödemenin hangi program, organizasyon ya da yayın karşılığında yapıldığının kamuoyuna açıklanmasını istedi.akit

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar