AKP, Akşener’in konuşmasından rahatsız oldu: Ölümü mü tercih ettiniz, sıtmaya mı razı oldunuz?

AKP, Akşener’in konuşmasından rahatsız oldu: Ölümü mü tercih ettiniz, sıtmaya mı razı oldunuz?
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in TBMM’deki grup toplantısında Erdoğan’ı eleştiren konuşmasını eleştirirken, Millet İttifakı’nda aday tartışmalarının yapıldığı günlere döndü.AKP...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in TBMM’deki grup toplantısında Erdoğan’ı eleştiren konuşmasını eleştirirken, Millet İttifakı’nda aday tartışmalarının yapıldığı günlere döndü.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisine ve partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırıları eleştirirken, kürsüden onlarca mermi kovanı fırlatmasına tepki gösterdi ve "Akşener'in üslubu, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı konuşma olmuştur" dedi.

Çelik'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bugün Cumhurbaşkanımız tarafından sık sık vurgulanan, belli seviyede seçim kampanyası yapılması konusundaki uyarıların ihlal edildiği bir tablo ile karşı karşıya kaldık. 14 Mayıs'a kadar bu süreç devlet adabı içerisinde rahatlıkla götürülebilir. Sonuçta da yüce milletimiz sandık önüne koyulduğunda kararı verir.

Bugün İYİ Parti Grup Toplantısı'nda Sayın Akşener'in üslubu, Cumhurbaşkanımıza ifadeleri, son yıllardaki en niteliksiz, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı konuşma olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Akşener'i tebrik etmiş. Bu niteliksizliğe bir çifte destek söz konusu olmuş. Bu ittifakın diğer üyeleri de aynı desteği sergileyecekler mi bakalım?

Destek vurgusunun yapıldığı bölüm, Meclis'te bir kürsüye kurşunların dizildiği bir tablo. Bu konuşmada şöyle bir ifade kullanıyor, '21 yıldır ülkeyi yönetiyor, henüz bir devlet insanı olamadı' diyor. Sayın Akşener, devlet görevi yaptığı kısıtlı dönemde en yüksek performans, milletin değerlerinin üzerinden silindir gibi geçen 28 Şubat kararlarını uygulamaktır.

Destek vurgusunun yapıldığı bölüm, Meclis'te bir kürsüye kurşunların dizildiği bir tablo. Bu konuşmada şöyle bir ifade kullanıyor, '21 yıldır ülkeyi yönetiyor, henüz bir devlet insanı olamadı' diyor. Sayın Akşener, devlet görevi yaptığı kısıtlı dönemde en yüksek performans, milletin değerlerinin üzerinden silindir gibi geçen 28 Şubat kararlarını uygulamaktır.

"O MECLİS SİZİN KURŞUN SERGİSİ YAPACAĞINIZ YER DEĞİLDİR"

Buradan çıkacak tek şey tehdittir. Son derece üzücü ve yakışıksızdır. Bütün tablo milletimizin gözü önünde gerçekleşti. 6'lı Masa'nın artık milleti temsil etme yeteneği kalmamıştır demişti. Ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlandık demişti. Birkaç gün içerisinde ne değişti de tekrar o masaya oturdu. Burada şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir dedi. Peki bu şahsi hırslara sizi razı eden, Kılıçdaroğlu için oy isteten nedir. Kumar masası ile noter masası arasında kaldık dediniz, sizi bu kumar masasına oturtan nedir? İzah etmeniz gereken meseleler bunlar. Kendi ittifakınızın ortaklarınızın siyasetçileri, mensupları günlerce partinize hakaret ettiler. Bunlar karşısında sustunuz. Cumhurbaşkanımız 'Benimle uğraşma' dediğinde, kendinize hemen mağduriyet yaratmaya çalışıyorsunuz. Birisi haddini aşan şeyler yaptığı zaman 'Benimle uğraşma' denmesi normaldir. Kendi partinizden Yavuz Bey çıktı, "Yıllar boyunca yemediğimiz hakareti son günlerde yedik' Peki bu hakaretlere karşı susma sebebiniz nedir? Kimse özür dilemediği halde masaya oturma sebebiniz nedir. Bir kadın siyasetçiye kadın olduğu için haddini aşan şeyler söylendiğinde biz bunun karşısında dururuz, ama Meclis'te bir kurşun sergisi açarak ortaya koyduğu performans üzerinde düşünülmesi gereken şeylerdir. O Meclis sizin kurşun sergisi yapacağınız yer değildir.

Emniyet'in açıklaması ortada, siz buradan başka bir hikaye çıkarma derdindesiniz. Kendi partinizi ve oy verenleri mağdur etmenizi örtbas etme çabanız başka… Bugün kullandığınız üslup seccadeyi ayakkabıyla çiğnemekle başlayan, kürsüye kurşun dizmeye kalkan Yassı ada zihniyetinden başa bir şey değildir. Herkesi tehdit etmek, bu ifadeleri kullanmak, başkalarını suçlamak tutarlı bir siyaset tarzı değildir. Bugünkü yapılan konuşmanın tamamı başka şeyleri örtbas etme çabasıdır. Bugün ortaya konmaya çalışılan gösterge başka şeyleri çarpıtmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Diyorsunuz ki biz bu adaya oy istiyoruz. Siz ilan ettiğiniz günden beri, çıkıyor Kandil'deki teröristler diyor ki biz destek vereceğiz, onlara söylemediğiniz sözleri niye Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na söylüyorsunuz. En azından buna dönük bir irade ortaya koymanız gerekmiyor mu. Üslup konusunda hassas olalım, seçim sürecini daha adaplı götürelim diyorsanız biz buna hazırız. Ama siz Türkiye'nin düşmanlarına söyleyemediğiniz sözleri Cumhurbaşkanımıza söylüyorsunuz. Dark dizisini izlediğini söylemişti, bu diziden ilham aldıkları ortada. Her türlü demokratik eleştiriye demokratik eleştiriyle karşılık veririz, ama kurşunla siyaset yürütülmek isteniyorsa biz bunların çok daha katmerlisiyle mücadele ede ede bugünlere gelmiş bir kadroyuz."

Ayrıntılar hazırlanıyor…