AKP yöneticisi oğlu insan kaçakçılığından, diğer oğlu kokainle yakalandı
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Karadere Plajı üzerinden Yunan adalarına yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 57 düzensiz göçmen yakalandı. Seydikemer Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda insan kaçakçılığına aracılık ettikleri şüphesiyle 7 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında siyasi geçmişiyle dikkat çeken isimler de yer aldı. Bunlardan biri, geçtiğimiz yıl AKP’den istifa eden eski Fethiye Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna oldu. Tuna’nın yanı sıra iş insanı E.K. ve 2019 yerel seçimlerinde Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı görevini üstlenen, daha sonra CHP’den belediye başkan aday adayı olan Çağdaş Adıgüzel de gözaltına alındı.
Kardeşi uyuşturucuyla yakalandı
Halk TV'den Cengiz Karagöz'ün haberine göre; Operasyonun yankıları sürerken, Emrullah Tuna’nın kardeşi E.T.’nin dün gece Fethiye–Antalya yolunda 2 kilo kokainle yakalandığı öğrenildi. Halktv.com.tr'nin edindiği bilgiye göre E.T., Fethiye Polis Merkezi Amirliği’nde gözaltında tutuluyor.
Kızılay'dan istifa
Emrullah Tuna’nın adı daha önce de tarihi eser kaçakçılığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Gelişmelerin ardından Tuna’nın babası Burhanettin Tuna, yürütmekte olduğu Kızılay Fethiye Şubesi Başkanlığı görevinden istifa etti.
Kızılay açıklama yaptı
İstifaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Kızılay Fethiye Şubesi Başkanı Sayın Burhanettin Tuna, birinci derece yakınına ilişkin devam eden adlî süreç sebebiyle, yargılama sonuçlanana kadar görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını kamuoyuna açıklamıştır.
İlgili şubemizin faaliyetlerinin 157 yıllık Kızılay tarihinin biçimlediği tarafsızlık ve devamlılık ilkeleriyle süreceğini Fethiye Şubemizden destek alan tüm ihtiyaç sahiplerinin bilmesini isteriz."
Kaynak:Haber Merkezi