AKP'li eski belediye başkanı 'Suç örgütü kurmak' ve ‘zimmet'ten tutuklandı

AKP'li eski belediye başkanı 'Suç örgütü kurmak' ve ‘zimmet'ten tutuklandı
Erzurum Horasan'ın bir önceki dönem AKP'li başkanı Abdulkadir Aydın, bugün sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Aydın’a yönelik suçlamalar arasında ‘suç örgütü kurma’ ve ‘zimmet’ bulunuyor.

31 Mart seçimlerinde AKP'den İYİ Parti’ye geçen Horasan Belediyesi, Abdülkadir Aydın’ın başkan olarak görev yaptığı dönemde bir dizi ‘yolsuzluk’ soruşturması ile gündeme geldi.

Belediyenin İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan İlhan Aydın 1.5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanarak tutuklandı.

Horasan Belediyesi'ne yönelik son operasyon ise geçen temmuz ayında yapıldı. Anılan operasyonda gözaltına alınan Başkan Aydın’ın oğlu Zülfikar Aydın ile birlikte 6 belediye yöneticisi gözaltına alındı.

3 yöneticisi tutuklandı

Zülfikar Aydın, adli kontrol ile serbest kalırken Horasan Belediyesi'nin Fen İşleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz, muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat tutuklandı.

Sorgusu 6 saat sürdü

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre ailesinden çok sayıda kişiyi belediyeye yerleştirmekle suçlanan Aydın ise 31 Mart seçimlerinde bir daha aday gösterilmedi. Yürütülen soruşturma kapsamında bugün adliyeye sevk edilen Abdulkadir Aydın, 6 saat süren sorgu işlemi sonrası tutuklandı.