AKP'li Hacer Çınar istifa etti!

AKP'li Hacer Çınar istifa etti!
Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver" sözleriyle gündeme gelen AKP'li Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, zamlara ve hayat pahalılığına itiraz etmesi üzerine partisinin talebiyle...

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver" sözleriyle gündeme gelen AKP'li Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, zamlara ve hayat pahalılığına itiraz etmesi üzerine partisinin talebiyle görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, katıldığı bir programda “Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver. Ömrüm size annemin ak sütü gibi helal olsun cumhurbaşkanım" şeklindeki sözleri ile ağlatan ve bir meclis toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a su şişesi fırlatmasıyla gündem olan AKP Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, görevinden istifa etti.

Hak-İş'e bağlı Öz-Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanlığı'nı da yürüten Çınar'ın, geçtiğimiz günlerde zamlara ve hayat pahalılığına karşı "sabrımız bitti öfkemiz büyüdü" sözleriyle tepki göstermesi AKP'de tepkiyle karşılandı.

AKP İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, meclis üyeliğinin yanı sıra Hak-İş'e bağlı Öz-Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanlığı görevini yürüttüğü belirtilen Çınar'ın ulusal ve yerel gündemde yer alan açıklamalarının ardından parti içi kurullarda istişare ve değerlendirmelerin yapıldığı anlatıldı. Çınar'ın, meclis üyeliğinden "affının istendiği" bildirildi. Gelişmeler üzerine Çınar, meclis üyeliğinden istifa etti.

Biri istifa etti, biri ihraç edildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bugün toplanan CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nda alınan kararla partiden ihraç edilmişti.

Özcan tarafından ihlal edilen maddelerin; programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak ve partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak olduğu belirtilmişti.

TIKLAYIN: Tanju Özcan, CHP’den ihraç edildi