AKP'li Miroğlu: Kayyum atamak yumuşama ortamına hizmet etmez

AKP'li Miroğlu: Kayyum atamak yumuşama ortamına hizmet etmez
Nedim Şener'in “27 belediyeye kayyum atanacak” iddialarıyla ilgili konuşan AKP’li Orhan Miroğlu, kayyum atamalarının Türkiye’deki yumuşama ortamına hizmet etmeyeceğini söyledi.

DEM Parti’nin kayyum atanan belediyeleri tekrar kazanmasının ardından Nedim Şener’in “27 belediyeye kayyum atanması yasal zorunluluk” ifadesi kayyum tartışmaları alevlendi. Şener’in yazısını değerlendiren AK Partili eski vekil Orhan Miroğlu, kayyum atamalarının Türkiye’deki yumuşama ortamına hizmet etmeyeceğini söyledi.

Elisp Haber’den Sümeyye Aksu’ya AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, “Bugünkü şartlarda kayyum atamalarının Türkiye’deki bu yumuşama ortamına hizmet etmeyeceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Bunu doğru bulmam

Türkiye’nin AKP iktidarında 7-8 yıllık bir kayyum tecrübesi olduğunu söyleyen Miroğlu, “Hatasıyla sevabıyla Ak Partiye fatura edilen bir işleyişten bahsediyoruz. Hükümetin ilgili bakanlıklarının gerekli olduğu zaman gündeme getirmeleri gereken bir şey. Bir belediye başkanı hakkında anladığım kadarıyla köşe yazarları şunu söylüyorlar; bazı belediye başkanları hakkında soruşturmalar var ve bu kayyuma gerekçedir. Öyle olursa İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da soruşturma var. Başka başka belediye başkanları hakkında da soruşturma var. Yani her soruşturmanın sonucunda hadi gelin kayyum atayalım derseniz işin içinden çıkılmaz böyle bir şey olmaz. Sırf bir soruşturma açılışmış diye kayyum atayalım böyle bir şey olmaz, ben bunu da doğru bulmam” dedi.

Yumuşama ortamına hizmet etmez

Türkiye siyasetinin bir yumuşama dönemine girmişken eski alışkanlıklarla bu yumuşa dönemini de itibarsızlaştırmamak gerektiğini kaydeden Miroğlu, “Bugünkü şartlarda kayyum atamalarının Türkiye’deki bu yumuşama ortamına hizmet etmeyeceği kanaatindeyim. Tabii ki DEM Partili belediye başkanlarının da belediye yönetimlerini yasal olmayan bir takım yapılara açık hale getirmemeleri gerekir. Böyle davranmaları halinde tabii ki soruşturmalar açılır. Şu ana kadar valiliklerimizden, kaymakamlıklarımızdan çok radikal tutumlar vs. ifade edilmiş değil. Normal bir işleyiş var” dedi.

“Türkiye’yi kayyum tartışmasına sokmanın Türkiye’ye bir şey kazandırmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullanan Miroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “DEM Parti’de belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Türkiye’nin ve bölge halkının hassasiyetlerine dikkat etmesi gerekiyor. Politikalarının merkezinde belediye hizmetlerinde halka ulaşması, belediyeye gelen bütçelerin doğru ve yerli yerinde kullanılması, belediye başkanlarının sadece DEM Partililerin değil o şehirde oturan AK Partilinin, CHP’linin, MHP’linin ve başka partililerin de belediye başkanı olduklarının bilince olarak hareket etmeleri gerekir.”