AKP'li Şamil Tayyar, deprem konutu hakkından feragat ettiğini açıkladı

AKP'li Şamil Tayyar, deprem konutu hakkından feragat ettiğini açıkladı
AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, kendisine çıkan deprem konutu hakkından feragat ettiğini açıkladı.AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, kendisine çıkan deprem konutu hakkından feragat ettiğini belirterek "Dilerim, konteynerde...
AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, kendisine çıkan deprem konutu hakkından feragat ettiğini açıkladı.

AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, kendisine çıkan deprem konutu hakkından feragat ettiğini belirterek "Dilerim, konteynerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ahı da ömür boyu istismarcıların peşini bırakmaz" dedi.

Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İyi niyetle, samimiyetle hadiseyi tüm yönleriyle anlattım. Depremde yıkılan ev, aile içindeki ihtiyaç sahiplerinin oturması için bir nevi ‘sığınma evi’ gibi yıllar önce satın aldığım evdi. Çünkü ‘Tayyar’ soyadını taşıyan aileden tek kişinin evi, arsası, bağı, bahçesi yoktu. Babam, kardeşlerim, yeğenlerim ihtiyaca bağlı olarak yıllarca oturdular, depreme bu evde yakalandılar. Ev bana ait olduğu ve İslahiye’de başka bir evimiz olmadığı için başvuruyu ben yaptım.

Maalesef, kuradan çıkan ve bedeli mukabili satılacak 85 metrekarelik kasaba evi, bir siyasi istismara dönüştü. Haksız da olsa bu istismarın, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin gayretine gölge düşürmesini, bize gönül veren tek bir dostumuzun bile yüreğinde şüphe oluşmasını istemem. Bu sebeple hak sahipliğinden feragat ettim. Dilerim, konteynırda yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ahı da ömür boyu istismarcıların peşini bırakmaz."