AKP'li Turan ile Mansur Yavaş arasında HÜDA-PAR tartışması

AKP'li Turan ile Mansur Yavaş arasında HÜDA-PAR tartışması
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı’na dahil olmadığına dair bir açıklama yapmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur...

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı’na dahil olmadığına dair bir açıklama yapmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş, Turan'ın ifadesini, "Eski Grup Başkanvekilleri HÜDA PAR bizim ittifakımızda değil demiş. Peki nerede? Hangi listelerden aday oldu" sözleriyle değerlendirmişti. Turan, Yavaş'a tepki gösterdi, "Mansur Yavaş, dinlediğini anlamıyor" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Dinlediğini anlamayan Sn @mansuryavas06 "HÜDAPAR ittifak protokolümüzde yok, sadece birkaç adayları listemizde, tıpkı DSP gibi" ifademizi yanlış yorumlamış! İttifak yapmak başka, aynı listeden seçime girmek başka bir şey. Sizin ittifak protokolünüzde TDP olmamasına rağmen Genel Başkanları Sn Sarıgül'ün listenizde adayınız olması gibi. HDP konusuna hiç girmeyelim bile!"

Bülent Turan, katıldığı bir televizyon programında HÜDA-PAR ile ilgili, "HÜDA PAR ayrı bir parti. Biz bir ittifak yaptık, Cumhur İttifakı. İttifakı biz sayın Erdoğan, Bahçeli, Destici ve Erbakan ile yaptık. Bizim HÜDA PAR ile ittifakımız yok. HÜDA PAR, Erdoğan’ı destekleme kararı aldı" demişti.