Akşener: Kılıçdaroğlu ekonomi çalışmaları için her partiden iki isim istedi

Akşener: Kılıçdaroğlu ekonomi çalışmaları için her partiden iki isim istedi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun şampiyonlar ligi kadrosu sorulan Akşener, "Bunları hiç konuşmadık, bana göre usul,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun şampiyonlar ligi kadrosu sorulan Akşener, "Bunları hiç konuşmadık, bana göre usul, Hazine Bakanlığı birindeyse Maliye birinde olur. Yıllardır usul bu. Ama aldığınız oy oranına göre de görev alabileceğiniz alan çıkar. Bizim açımızdan ekonomiye dair, evet Bilge Bey yönetecek" dedi.

Akşener şöyle konuştu:

Trafikte 4 tane TOGG var. Zaten eleştirilmiyor böyle şeyler. Hepimiz alkışlıyoruz. Sen bunu yapmak zorundasın zaten. Devletin harcadığı para benim param, milletin parası. Onu denetleme hakkım var benim. TOGG niye iptal edilsin?

Gabar’a beni, Cudi’ye sayın Kılıçdaroğlu’nu gömecekti. Orayı kazarken petrol buldu. Bakalım Cudi’den ne çıkacak?

Ne Kaan’ın ne de TCG Anadolu’nun tanıtımına davet edildim. Buna ne kadar para harcandı, AR-GE’si ne oldu, mühendisler nerede çalıştı, ne kadarı Türk malı, ne kadar ithal? Bunları sorduğunuz zaman vatan hainisiniz. 14’ü akşamından itibaren denetleme denge dediğimiz o meşhur sistem devreye girecek.

Bizden beklenen hemen milyon tanesinin yapılması. Bunun olup olmayacağını bilmiyoruz. Sayıştay devrede değil, hiçbir konuda yok. Bırakın sormayı, yeteri kadar kuvvetli alkışlamayınca vatan hainiyiz. Kendimi savaşa gidiyor gibi hissediyorum. Neler söyleniyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ KADROSU BELLİ Mİ OLDU?

Sayın Kılıçdaroğlu ile bir iki gün önce telefonda konuştum. Bana dedi ki "Siz iki kişi belirleyin, biz Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak’ı görevlendiriyoruz. Diğer partiler de iki kişi görevlendirsin. Bu arkadaşlar bir araya gelsin." İyi ekonomi ekspertizi olan arkadaşlar var. Bir daha gözden geçirsinler son durumu. Ben Birol Aydemir ve Bilge Yılmaz’ı görevlendirdim. Onlar bir araya geleceklerdi. Son durum hakkında gerçekten bilgim yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nun şampiyonlar ligindeki insanlar onlar. Bu arkadaşlar da ekonomi manasında en iyi oyuncular ama yarın (İstanbul mitinginde) çıkacaklar mı bilmiyorum. İki isim istendi. Her ikisi de milletvekili adayı değil. Milletvekili adayı olan hiçbir arkadaşımız bakan olmayacak.

Bunları hiç konuşmadık, bana göre usul, Hazine Bakanlığı birindeyse Maliye birinde olur. Yıllardır usul bu. Ama aldığınız oy oranına göre de görev alabileceğiniz alan çıkar. Bizim açımızdan ekonomiye dair, evet Bilge Bey yönetecek.

TEMMUZDA ZAM OLACAK MI?

Emekliye, memura ve işçiye en az yüzde 50 olmak üzere temmuz başında zam yapılması gerektiği çıktı. Enkaz devralacağız edebiyatı yapmayayım ama öğrenmeye çalışıyoruz rakamları. Problem ne kadar derinleşti diye. O rakamlara göre revize edilmesi gerekiyor. Temel hedefimiz kimsenin aç yatmadığı bir Türkiye. Sadece çocuklar da değil anne babalar da aç yatıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN KURDUĞU PARALEL SEÇİM TAKİP SİSTEMİ

Hakaretler ederek geziyor. İftiralar atarak geziyor. Tehditler ederek geziyor. Bu arkadaşın bakanlığı döneminde AK Partililer polis dövdü. Bu arada polis, AK Partili olmayan insan dövdü. Böyle bir saçmalık var. Polislerimizi siyasiler dövmeyecek, tokatlamayacak. Emniyet Müdürü, gençlik kolları başkanı yanında selam durmayacak. Ama polis de hukuka uygun biçimde vatandaşla ilişki kuracak. Bu kaymakamlar, valiler için de geçerli.

İçişleri Bakanı veya başka bir bakanın yanlış şifahi talimatını uygulamama hakkı vardır. Yazılısını ister. O da hukuka aykırıysa onu da uygulamam hakkı vardır. Görevden alınırsa mahkeme iade ede. Bütün bunlar ortadan kalktı. Yargı devreden çıkınca böyle oluyor.

Bu arkadaş (Süleyman Soylu) canının istediğini yapabilir ama bu suç. Ama bu suç yargının müdahale edeceği bir suç. Paralel seçim takip sistemi elbette suç ama yapmayın demek YSK'nın görevi. Kimse korkmasın, bütün hileler sandığın başında olur. Millet İttifakı'nın iki partisi olarak oraya insan verebiliyoruz.