Akşener'den Hakan Atilla yorumu: Tüm bürokratlara ders olsun

Akşener'den Hakan Atilla yorumu: Tüm bürokratlara ders olsun
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'ya getirilen yurt dışına çıkış yasağı hakkında "Tüm bürokratlara ders olsun" yorumunu yaptı.Habertürk'ten...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'ya getirilen yurt dışına çıkış yasağı hakkında "Tüm bürokratlara ders olsun" yorumunu yaptı.

Habertürk'ten Fatih Altaylı'ya konuşan Akşener “Yasa dışı talimatlara uyan her bürokrat bu olaydan ibret almalıdır” dedi ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir bürokratın nasıl kullanılıp harcandığının timsalidir. İşlerine yararken nasıl ödüllendirilip, işleri bitince nasıl kirli bir mendil gibi buruşturulup çöpe atıldığının öyküsüdür. Tüm bürokratlar bundan ders çıkarmalıdır."

TIKLAYIN - Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Hakan Atilla’dan “kaçacak mısınız” sorusuna yanıt

Hakan Atilla, dün Kıbrıs'a gitmek istersen Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konmuştu. Karakola götürülen Atilla, yurt dışı çıkış yasağı tebliğ edildikten sonra serbest bırakılmıştı.

 Mayıs 2018’de ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek suçlamasıyla 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 28 ay tutukluluğun ardından tahliye edilmişti. Atilla’nın cezasından, daha önce tutuklu olarak cezaevinde bulunduğu 14 aylık sürenin düşülmesine karar verilmişti.