Ali Erbaş 15 milyonluk Audi için konuştu: İhtiyaca binaen kiralandı

Ali Erbaş 15 milyonluk Audi için konuştu: İhtiyaca binaen kiralandı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 15 milyonluk Audi 8 kiralanmasına, Arapça konuşamamasına ve duayı eline yazdığı iddiası için Ahmet Hakan'a mesaj göndererek cevap verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik ettiği Irak ziyaretinde Arapça soru karşısında tercümandan yardım alması, makam aracını Audi A8’e yükseltmesi ve duayı avcuna yazarak oradan okuması iddiaları hakkında konuştu.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a mesaj gönderen Erbaş, 3 konu hakkında şunları dedi:

Tercüman

Erbaş, aldığı eğitimleri ve başarılarını anlatarak “Böyle bir akademisyeni Arapça bilmemekle itham etmek haksızlık değil midir?” diye tepki gösterdi. Erbaş, Irak’ta neden tercüman kullandığına ilişkin olarak da, “Diplomatik hassasiyet gereği Irak’ta yaşanan özel bir olayı bahane ederek itibar suikastına yol açan üslupla bir insana acımasız saldırılarda bulunmak haksızlık değil midir?” dedi.

Audi A8
Erbaş ayrıca, Audi A8 kullanmasına ilişkin de şunları dedi:

“2010 yılında Diyanet’e tahsis edilen 2006 model arabadan sonra 2015 yılında bir araba tahsis edilmiş ve yine kıyamet kopmuştu. O günkü Diyanet İşleri Başkanımız yine nezaket ve eleştiri sınırlarını aşan acımasız saldırılara dayanamayıp arabayı Başbakanlığa iade etmişti. İnternete bakarsanız ne acımasız haberler ve saldırılar yapıldığını görürsünüz. Aradan geçen bunca yıla rağmen bize 2023 yılına kadar hiç araba tahsis edilmedi. Eski araba artık kullanılamaz hale gelip envanterden düşünce ihtiyaca binaen söz konusu araba, kiralama yöntemiyle kullanılmaya başlanıldı.”

Dua metnini avucuna yazdığı iddiası

Öte yandan Erbaş’ın sosyal medyada yayılan videosu için öne sürülen “dua metnini avucuna yazmış, oradan okuyor” iddiasının da “tamamen yalan ve iftira” olduğunu söyledi. Erbaş, “Dua etmem istendiğinde makası sol avucumun içinde kamufle etmeye çalışırken oraya doğru bakmamı sanki avucumun içinde yazı varmış da onu okuyormuşum şeklinde yorumlamak, çarpıtmak, videoya dikkatle bakınca fark edilmesine rağmen bunun üzerinden nezaket ve eleştiri sınırlarını aşan saldırılar yapmak haksızlık değil midir?” ifadelerini kullandı.

Audi A8 fiyatları

Bugün itibariyle Audi'nin sayfasında A8 L 50 TDI quattro 286 hp Tiptronic PI modeli 15 milyon 725 bin 769 TL iken, A8'in 4.0 Turbo FSI quattro 571 hp Tiptronic PI modeli ise 18 milyon 551 bin 153 TL.