Ali Yerlikaya Kahramanmaraş’ta konuştu: Devletimiz tam bir seferberlik ruhuyla canla başla çalıştı

Ali Yerlikaya Kahramanmaraş’ta konuştu: Devletimiz tam bir seferberlik ruhuyla canla başla çalıştı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümünde yaptığı konuşmada, “4 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen asrın felaketinde devletimiz tam bir seferberlik ruhuyla tüm kurumları, kuruluşları,...
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümünde yaptığı konuşmada, “4 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen asrın felaketinde devletimiz tam bir seferberlik ruhuyla tüm kurumları, kuruluşları, personeli, araç gereç ve imkanlarıyla, depremin ilk anından itibaren felaket bölgelerinde canla başla çalışmaya başladı" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem felaketinin 1.yıl dönümünde Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya açıklamasında şunları kaydetti: "Kaybettiğimiz canların sadece 12 bin 718'i Kahramanmaraş'taydı. 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen asrın felaketinde devletimiz tam bir seferberlik ruhuyla tüm kurumları, kuruluşları, personeli, araç gereç ve imkanlarıyla, depremin ilk anından itibaren felaket bölgelerinde canla başla çalışmaya başladı.

"Hemen hemen tüm bakanlar görevlendirildi"

İlk depremden sadece 13 dakika sonra saat 04.30'da AFAD tarafından Türkiye'deki tüm kurtarma ekiplerimize deprem bölgelerine intikal edin talimatı verildi. AFAD depremden sadece 45 dakika sonra saat 05.02'de TAMP'taki en üst seviye olan ve uluslararası acil yardım çağrısını kapsayan 4.seviye acil durum ilan etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla felaketlerin yaşandığı her ile koordinasyon sağlamak üzere kabinemizin hemen hemen tüm bakanları görevlendirildi.

Depremde 650 bin personelimiz görev yaptı. Türkiye'nin en büyük arama kurtarma operasyonunu yürüttük. Depremden sonra 41 bini deprem konutları 5 bini köy konutları olmak üzere 46 bin konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. 6 Şubat'ın birinci yılında depremde hayatını kaybedenlere bir kez de Allah'tan rahmet diliyorum."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde gece gündüz demeden, "bir can daha kurtarabilir miyim" düşüncesiyle canla başla çalışan tüm arama kurtarma ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 6 Şubat depremlerinde yüzlerce canın kurtarılmasını sağlayan arama kurtarma ekipleri için hazırlanan kısa filmi paylaştı. 6 Şubat 2023, saat 04.17'de meydana gelen asrın felaketinden 45 dakika sonra, saat 05.02'de Türkiye Afet Müdahale Planı'ndaki en üst seviye olan ve "uluslararası acil yardım çağrısını" kapsayan 4. seviye acil durumun ilan edildiğini anımsatan Yerlikaya, dünyanın dört bir yanından dost ve kardeş ülkelerin arama kurtarma ekiplerinin Türkiye'ye geldiğine dikkati çekti.