Ateş cinayetinde değişen plakanın sırrı

Ateş cinayetinde değişen plakanın sırrı
Sinan Ateş cinayetinden sonra tetikçinin kaçırılmasında kullanılan aracın Ülkü Ocakları tarafından kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Cinayete ilişkin soruşturma sürerken plaka emniyete iade edilmiş. Şimdi Konya’da başka bir arabanın kullanımında.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamede plakası dahi verilmeden “Audi” marka olarak bahsedilen ve tetikçi Eray Özyağcı’nın Ankara’dan İstanbul’a kaçırıldığı aracın görüntülerine ulaşıldı.

Söz konusu kayıtların ardından sosyal medyada 06 AT 5021 plakalı aracın, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kullanıldığını ortaya koyan görüntülere ulaşıldı.

Ama hikayenin devamı var.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre özel bir firmadan kiralanan araç 3 yıl boyunca Ülkü Ocakları tarafından kullanıldı. Ardından Sinan Ateş cinayeti işlendi ve soruşturma sırasında 06 AT 5021 plakalı araç Ülkü Ocakları tarafından elden çıkarılarak emniyete iade edildi.

Kasım 2023 tarihlerinde ise 06 AT 5021 plaka, farklı marka ve renkte olan başka bir araca verildi.

Cinayetin ardından araç plakasının el değiştirmesi akıllarda soru işaretine neden olurken Sözcü TV ekranlarında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan gazeteci Alican Uludağ, aracın bir suçta kullanıldığının farkında olunduğunu ve suç delillerinin saklamak için elden çıkarıldığını dile getirdi.

Ülkü Ocakları Başkanı cinayetin azmettiricisi mi?

Uludağ, “Bu aracın kullanılması Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın, bu cinayetin azmettiricisi olarak organizasyonda yer aldığının bir başka kanıtı. En önemli aşamayı savcı, işlem yapmayarak, iddianameye koymayarak bir suç işlediği iddiası gündeme gelebilir” dedi.