Avrupa'da Baybaşin operasyonu: Türkiye'deki mal varlıklarına el konuldu
İtalya, Polonya, Fransa, Birleşik Krallık ve İsviçre'de Baybaşin suç örgütüne operasyon düzenlendi. 9 zanlının Türkiye'deki mal varlıklarına el konuldu.
GAZETE PENCERE - Baybaşin suç örgütüne, 5 ülkede operasyon düzenlendi. Türkiye'deki operasyonda da 9 kişinin şirket hisselerine ve mal varlıklarına el konuldu.
İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve EUROPOL'ün Baybaşinlere operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.
"Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımız ve EUROPOL işbirliğiyle; İtalya, Polonya, Fransa, Birleşik Krallık ve İsviçre kolluk kuvvetleri tarafından 'Baybaşin' suç örgütüne yönelik sigara kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirildi" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"KOM Başkanlığı, MASAK ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda ise; Örgüt elebaşı H.F.B. ve yöneticisi Ç.D.’nin sigara kaçakçılığından elde ettikleri geliri, Diyarbakır’da bulunan iki şirket ve Aydın’da bulunan gayrimenkul üzerinden akladıkları tespit edildi.
Yürütülen çalışmalar sonucu tespit edilen 9 şüphelinin, Diyarbakır'da bulunan şirket paylarına ve Aydın'da bulunan tüm taşınmazlarına, araçlarına, bankalardaki tüm hesaplarına ve kripto varlık hizmet sağlayıcılarındaki hak ve alacaklarına el konuldu.
Suç ve suçluyla mücadelemiz, sadece sınırlarımız içinde değil; uluslararası alanda da aynı kararlılık ve iradeyle devam etmektedir. Hiçbir suç odağına, hiçbir kirli yapıya alan bırakmıyor; nerede olursa olsun izini sürüyor ve etkisiz hale getiriyoruz."
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımız ve EUROPOL iş birliğiyle "Baybaşin" suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi.
— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) March 30, 2026
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımız ve EUROPOL işbirliğiyle; İtalya, Polonya, Fransa, Birleşik Krallık ve İsviçre kolluk kuvvetleri tarafından…
Kaynak:Haber Merkezi