Avukatlardan habersiz ‘tutukluluğa devam’ kararı

Avukatlardan habersiz ‘tutukluluğa devam’ kararı
MİT Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle...

MİT Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuştu. “Gazetelerdeki parçaları birleştirip bir iddianame hazırladık” diyen Ersöz, müvekkillerinin durumlarının iyi olduğunu ifade etti.
Müvekkillerinin tutukluluğunun üzerinden bir ay geçtiğini, tutukluluk durumlarının incelenmesi için mahkemeye çıkarıldıklarını söyleyen Ersöz, bundan kendilerinin haberlerinin olmadığını dile getirdi. Ersöz şunları söyledi:
“Haftasonu sulh ceza hakimliği tarafından tutukluluk incelemesi yapılmış. Yargının durumunu göstermesi açısınan komik. Dosya ağır cezada fakat iddianameyi kabul etmediği ve tuutkluluğun ay dönemi olduğu için; savcılık sulh ceza hakimliğine, ‘Tutukluluk durumlarını inceleyin, tutukluluğun’ devamına karar verin demiş. Mahkeme ‘Ben avukatlara ulaşmayı zor görüyorum ve bu sebeple barodan avukat talep ettim’ demiş. 2 genç meslektaşımızı duruşmaya çağırmış. Çok trajikomik. Kara mizah örneği gibi. Bu hakimliğin işine gelen bir şey. Hakimlik onların savunmalarını aldıktan sonra, ‘Tamam ben usulü, prosedürü yerine getirdim. Tutukluluk hallerinin devamına karar veriyorum’ demiş” diye konuştu.