Ayhan Bora Kaplan davası müştekisinden çarpıcı iddia: 'Sinan Ateş'i öldürmek istemeyince harcandı'

Ayhan Bora Kaplan davası müştekisinden çarpıcı iddia: 'Sinan Ateş'i öldürmek istemeyince harcandı'
Ayhan Bora Kaplan davası müştekisi Muhammed Sağ, Kaplan'ın, Sinan Ateş'i öldürmeyi kabul etmediği için harcandığını öne sürdü.

Emniyete kadar uzanan Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında duruşma devam ediyor.

Ayhan Bora Kaplan davası müştekisi Muhammed Sağ ise dava hakkında Tele 1'de dikkat çeken iddialarda bulundu.

Üç bankadan kredi çekti

Muhammed Sağ, Ayhan Bora Kaplan’ın başka şirketler üzerinden Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası’ndan yüksek miktarlarda kredi çektiğini anlattı.

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü’nün finans işlerini Finansbank’ta Müdür olan Koray Özdöl aracılığıyla yaptığını söyleyen Sağ şunları söyledi:

“Elmacı Market için bir ortaklık konusundan dolayı tanıştım, Ayhan Bora Kaplanla tanışmadım. Serdar Sertçelik, Koray Özdöl. Koray Özdöl, Finansbank’ta müdür, İspanya’da Ayhan Bora Kaplan’ın finans müdürü olarak çalışmaya gelen kişi. Hatta bu kamu bankalarında büyük krediler çekildi, Koray Özdöl’ün ağabeyi tarafından verildi. Adını hatırlamıyorum. Halk Bankası’nda bölge koordinatörlüğünü yapıyor şu anda. O da Dubai’ye kaçtı.

Siz Ayhan Bora Kaplan’ın adındaki firmada kullandığı rakamı biliyorsunuz. Elmacı Market, farklı firmalarda bu çok çok milyarların üzerinde krediler. Üç tane kamu bankasından. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası.

"Erdoğan'la görüşmek istedim"

Muhammed Sağ, Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gittiğini fakat Recep Tayyip Erdoğanla görüşemediğini belirtti.

Sağ, “Ben bunların emniyet ve yargı içinde güçlerinin farkına varıp tek umut Cumhurbaşkanlığı’na gitmek kaldı. O arada sorguladım. Sağdan, soldan, siyasetçilerden, şuradan, buradan neye bulaştığının farkında değil dediler. Ya kabul edeceksin ya canından olacaksın. Ben sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeye gittim. İki arama noktasından geçtim. Üçüncüde resepsiyon gibi bir yer vardı. Bir hanımefendi vardı. Kendisi bana ne konuşacağımı sordu dedim ben güvenmiyorum. Ciddi bir konu ancak kendisine söylerim. O zaman bir bekleyin dedi. Bir telefonla filan görüştü. Sonra bir beyfendi geldi. Bir not defteri verdi bana, bir kağıt verdi. Buna yazın, bize söylemiyorsanız biz iletelim kendisi isterse görüşeceksiniz. Tamam dedim. Ben yazıyı yazdım beyfendiye verdim. Beyefendi burada beklemeyin, zaman içerisinde size dönüş olur dedi. Tamam dedim çıktım”
ifadelerini kullandı.

"Sinan Ateş, Kaplan'ın silah kaçakçılığını biliyordu"

Muhammed Sağ, öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in, Ayhan Bora Kaplan’ın yaptığı silah kaçakçılığını bildiği için öldürüldüğünü öne sürdü.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün Yerel Seçimler’den önce İYİ Parti’ye geçtiğini iddia eden Sağ şunları söyledi:

“Rahmetli Ateş’in cinayeti neden 32.Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildi? Tesadüf değildir. Rahmetli bunların bana teklif ettikleri Novoroski’de silah alıp Lazkiye, farklı yerlere silah satmak, Basra’ya silah satmak. Novoroski’de milyonlarca silah alınmış Ortadoğu ülkelerine satılmış. Bunları biliyordu rahmetli. O yüzden öldürüldü. Ben o yüzden Türkiye’ye gelmiyorum. Zaten Sinan Ateş’in tetikçiliğini Bora Kaplan kabul etmediği için birileriyle arası bozuldu. Seçimden üç ay önce komple İYİ Parti’ye geçti bu örgüt. Erkan Yıldırım kim? Meral Hanım grup toplantısına çıkardı iş adamı olarak. Erkan Yıldırım bu dosyada tefecilik ve dolandırıcılık olarak geçiyor.”