Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki Başsavcı vekili Ahmet Yıkılmaz, Yargıtay Savcısı oldu

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki Başsavcı vekili Ahmet Yıkılmaz, Yargıtay Savcısı oldu
HSK’nın yayımladığı kararnamede, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Ahmet Yıkılmaz, Yargıtay Savcılığı'na atandı.Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin atama kararnamesi...

HSK’nın yayımladığı kararnamede, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Ahmet Yıkılmaz, Yargıtay Savcılığı'na atandı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin atama kararnamesi yayımlandı. HSK'nın yayımladığı güz kararnamesine göre, adli yargıda 480 atama, idari yargıda ise 26 atama yapıldı. 

Kararnamede ataması yapılanlar arasında dikkat çeken isimler yer aldı. Organize suç örgütüne yönelik yürütülen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki başsavcıvekili de bulunuyor.

Kararnameye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz bu görevinden alınarak, Yargıtay Savcılığı'na atandı.

“FETÖ Borsası” suçundan yargılanan eski İzmir eski Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Savcısı olarak atanmıştı. Bato hakkındaki ceza yargılaması devam ederken HSK, Bato'yu Erzincan'a gönderdi. Adnan Oktar Cemaati ile irtibatlı oldukları tespit edilen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman ise Bakırköy Adliyesi’ne düz savcı olarak görevlendirildi.

Dilan Polat soruşturmasını yürüten, hakkında HSK tarafından rüşvet iddiasıyla soruşturma yapılan savcı Gökalp Kökçü Erzurum BAM’a düz savcı olarak gönderildi.

HSK kararnamesine göre görev yerleri değişen isimler şöyle: