Babacan’dan sahte diploma tepkisi: “Devlet, kendisine emanet edilen mahremi koruyamadı”

Babacan’dan sahte diploma tepkisi: “Devlet, kendisine emanet edilen mahremi koruyamadı”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sahte diploma skandalını Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir sonucu olarak değerlendirdi. Babacan, “Bu sistem denetimsizliğin önünü açtı, hesap verilebilirlik ortadan kalktı” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile partisinin genel merkezinde bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Babacan, sahte diploma skandalı hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Babacan, “Kişisel veriler, e-imza gibi her bir vatandaşımıza ait en özel bilgiler devlete emanet edilmiştir. Devlet, bu mahremiyeti koruyamamıştır. Bu skandal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ne denli vahim sonuçlar doğurabileceğine dair yeni bir örnektir. Bu sistemle birlikte güçler ayrılığı kalmadı, denge ve denetleme mekanizmaları ortadan kalktı” dedi.

“Sorumlular istifa edip hesap vermelidir”

Babacan, skandalın ciddiyetine dikkat çekerek şu çağrıda bulundu: “Bu olayın üzeri örtülemez. Sorumluluğu olan kim varsa derhal istifa etmeli. Başka bir ülkede bunun onda biri yaşansa, bakan seviyesinden başlayarak istifalar gelir. Bizde ise hiç kimse sorumluluk almıyor. 'Yapamadım' demeyi bile beceremeyen bir anlayışla karşı karşıyayız.”

“Ortak aday yorumu için erken”

Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun muhalefete yönelik ortak aday çağrısına ilişkin ise temkinli konuştu. “Her partinin genel başkanı doğal cumhurbaşkanı adayıdır. Geçmiş seçimlerde farklı modeller denendi, sonuçlarını hepimiz gördük. Önümüzdeki seçimlere daha vakit var, bugünden yorum yapmak erken olur” ifadelerini kullandı.

“Sadece faiz artırmak çözüm değil”

“Sayın Şimşek göreve geldiğinde enflasyon %36’ydı. Bugün %32 civarında. Aradan iki buçuk yıl geçmiş. Çünkü sadece faizi artırmakla bu iş olmaz” diyen Babacan, yapısal reformların ve maliye politikasının önemine dikkat çekti. “Devletin tasarruf etmesi gerek. Şu anda israfla ilgili alınmış tek bir ciddi adım yok” ifadelerini kullandı.

“Öncelik enflasyonu düşürmek değil, halkın refahını artırmak olmalı”

Babacan, enflasyonun düşmesinin tek başına bir başarı sayılmaması gerektiğini vurguladı: “Önemli olan insanların reel gelirinin artması. İnsanlar geçinemiyorsa, düşük enflasyonun bir anlamı kalmaz. Ekonominin amacı refahı artırmaktır.”

“Bu sistemle ne enflasyon düşer ne refah artar”

DEVA lideri, kalıcı ekonomik iyileşmenin ancak topyekûn bir sistem değişikliğiyle mümkün olacağını dile getirdi. “Sadece ekonomi değil, hukuk, adalet, şeffaflık ve istişareye dayalı yönetim de şart. Güçlü denge-denetim mekanizmaları olmadan hiçbir alanda başarı sağlanamaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’yi her alanda çıkmaza sokmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar