Bahçeli’den CHP'ye ‘arınma’ çağrısı: ‘4S'den kurtulmaları gerekiyor’
MHP lideri Devlet Bahçeli, Türk siyasetinin arınma ve durulmaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, CHP'ye eleştirilerini sıraladı. Bahçeli, "Özgür Bey'e de söyledik. CHP'nin 4S'den kurtulması gerekiyor. Parti 4S'ye sıkıştı" dedi.
GAZETE PENCERE - MHP Genel Başkanı Bahçeli, TV100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel ve TV100 Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe'ye özel açıklamalarda bulundu.
Türk siyasetinin arınma ve durulmaya ihtiyacı olduğunu belirten Bahçeli, "Toplumu huzurla bir arada tutan ahlaki değerler vardır. Bunların korunması gerekir. Aksi halde kirlenme yaygınlaşır" dedi.
Siyasette arınmaya ve durulmaya tüm partilerin ihtiyacı olduğunu kaydeden Bahçeli, siyasetin daha şeffaf, daha tutarlı ve daha sorumlu bir zemine taşınması gerektiğini vurguladı.
"CHP KENDİ ARINMASINI YAPMALI"
Ana muhalefete yönelik eleştirilerini de sıralayan Bahçeli, CHP'nin "kendi arınmasını yapması gerektiğini" söyledi.
Bahçeli, "MHP bu konuda her zaman üstüne düşeni yapmıştır; en ufak bir olay iddia olduğunda üstüne gider kim olursa olsun gerekli arınmayı yapar. Bu konuda şu an için ana muhalefetin buna ihtiyacı fazlasıyla vardır. CHP kendi arınmasını yapmalı toplumun hassasiyetlerine göre arınmalı ve durulmalıdır" ifadesini kullandı.
CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli, "Zaman zaman Özgür Bey'e de söyledik. CHP'nin 4S'den kurtulması gerekiyor. Parti 4S'ye sıkıştı. Saraçhane, Söğütözü, Silivri, Sosyal medya... CHP'nin buradan sıyrılıp yüzünü Anıtkabir'e ve millete dönmesi gerekiyor." dedi.
"FETÖ SON DÖNEMDE HAREKETLENDİ"
Açıklamalarında FETÖ ile mücadeleye de değinen Bahçeli, "Terörle mücadele çok boyutludur. FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir. Son dönemde yine hareketlenmeye başladılar. En iyi bildikleri şeyi yapıp ülkeye kurumlara ve kişilere operasyonlar yapıyorlar. İçeride de dışarıda da bunların uzantıları var. Bunlarla mücadele aralıksız devam etmelidir. FETÖ tamamen temizlenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kudrete sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.
"ARTIK SIRA MECLİS'TE ATILACAK SOMUT ADIMLARDA"
"Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, sürecin hızlandırılması gerektiğini belirterek, "Burada siyaset üzerine düşeni yaptı. Şimdi artık sıra Meclis'te atılacak somut adımlarda. Hasta ve yaşlı hükümlüler konusu olsun, diğer konular olsun süreyi uzatmadan gerekli kanunlar çıkarılmalı. Uzadığı takdirde bu sürece karşı iç ve dış yapılar boş durmayacak. Beklemenin hiçbir anlamı yok. Kimlik siyasetiyle, mezhepsel ayrışmalarla bir yere varmak mümkün değildir. Bunun kazananı yoktur. Sancılı, kırılganlığı artıracak açıklamalardan kaçınmak esastır. Sabır ve sağduyu ile yürütülmesi gerekir." dedi.
Kaynak:Haber Merkezi